ht prva liga

Dinamo i Rijeka za sam kraj jesenskog dijela sezone; evo gdje možete gledati derbi HT Prve lige

18.12.2019 u 11:22

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama i Rijeke večeras (18 sati, Arenasport 3) na Maksimiru igraju zaostalu utakmicu 6. kola Hrvatski Telekom Prve lige. 'Modri' su uvjerljivo vodeća momčad na prvenstvenoj ljestvici, a Rijeka stiže sa željom da se iskupi za poraz od 5:0 na Rujevici, ali i nadom da će pobjedom na Maksimiru preskočiti Hajduk i prezimiti na drugom mjestu

Dinamo u hrvatskom nogometu ove sezone nema pravu konkurenciju što se vidi i pogledom na prvenstvenu tablicu. Uz to, nedavno je Dinamo deklasirao Rijeku postigavši čak pet golova na Rujevici. Dinamo trenutno ima ogromnih devet bodova prednosti nad drugoplasiranim Hajdukom, a s obzirom na to da je nesretno ispao iz Europe sada će se u potpunosti fokusirati na osvajanje prvenstva i Kupa.

Nenad Bjelica i njegovi igrači ovosezonskim izvedbama u Ligi prvaka definitivno su još jednom dokazali da Dinamo ima kvalitetu i za nadmetanje s najjačim europskim klubovima, no s obzirom na to da se na Maksimiru više neće igrati europske utakmice za očekivati je da će klub smanjiti broj igrača koje trenutno ima u rosteru.

Bjelica želi novu pobjedu protiv Rijeke.

'Želimo odigrati dobru utakmicu pred našim navijačima i očekujemo pobjedu, spremni smo za to. Znamo da Rijeka sada pobjeđuje i daj e u ovom trenutku to druga momčad u odnosu na ono što je bilo pred mjesec dana. Momčad je spremna i motivirana, igrači žele zaključiti godinu s još jednom pobjedom i vjerujemo da će tako biti. Vjerujem da će utakmica biti kvalitetna, ali s našom pobjedom', kaže trener Dinama uoči derbija s Rijekom, a prenosi Dvoznak.com.

  • +9
Hrvatski telekom Prva liga, 19. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Prilikom najave susreta Bjelica je napomenuo kako osim duže odsutnih napadača Andrića i Kulenovića, te stopera Leškovića, u ovoj utakmici neće moći koristiti beka Leovca i kapetana Ademija.

Težak domaći poraz 5:0 od Dinama rezultirao je žestokom klupskom reakcijom, odnosno raskidom ugovora za stopere Punčeca i Šimića, te beka Mamića. Bio je to riskantan potez Rijeke zbog manjka obrambenih igrača do početka prijelaznog roka, ali pokazao se potpunim pogotkom jer je Rožmanova momčad nakon toga nanizala četiri pobjede među kojima je najvrjednija ona nad Hajdukom na Poljudu čija se mreža pritom tresla čak četiri puta.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Posljednjim uspjesima Rijeka je stigla na samo bod zaostatka za drugoplasiranim Hajdukom i sada ima priliku pozitivnim rezultatom na gostovanju kod prvenstvenog lidera dočekati zimsku pauzu na poziciji koja sljedeće sezone donosi plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Rožman želi dobrom prezentacijom na Maksimiru zaključiti prvi dio sezone.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 19. kolo, HNK Rijeka - NK Varaždin Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Siguran sam da će igrači dati zadnje atome snage za ovu utakmicu. O Dinamu znamo sve, znamo kako izgledaju na terenu. Čestitam im na odličnoj igri u Ligi prvaka, šteta za hrvatski nogomet i koeficijent da nisu prošli u sljedeću fazu natjecanja. Dobro je da smo u pozitivnom nizu, vratili smo se u život i želimo pozitivno završiti ovu godinu. Puno smo naučili od prve utakmice, ekipa se stabilizirala i bit će sigurno borba I Dinamo i mi, oni čak i više, potrošeni smo nakon prvog dijela sezone. Nema opravdanja da smo umorni jer znamo što želimo. Dinamo je uvijek motiv, stoga umor ne smije biti opravdanje', misli trener Rijeke.

Utakmicu s Dinamom propustit će ofenzivci Halilović i Murić.

Hrvatska 1. liga

Dinamo Zagreb-Rijeka18:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb18142244
2.Hajduk19105435
3.Rijeka18104434
4.Osijek1996433
5.Gorica1985629
6.Lokomotiva1984728
7.Slaven Belupo19531118
8.Inter Zaprešić19271013
9.Istra 196119261112
10.Varaždin19261112

Sljedeće utakmice

1.2.Varaždin-Hajduk
1.2.Lokomotiva-Rijeka
1.2.Gorica-Osijek
1.2.Inter Zaprešić-Istra 1961
1.2.Slaven Belupo-Dinamo Zagreb