TU NEMA POMOĆI

Dinamo i Hajduk saznali kazne uoči europskih okršaja, po džepu dobila još dva naša prvoligaša, a svi zbog istog razloga

  • Autor: D. S.
  • Zadnja izmjena 24.08.2022 16:11
  • Objavljeno 24.08.2022 u 16:11
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 6. kola

HNK Hajduk kažnjen je sa 17.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Lokomotiva. Domaći navijači, pripadnici Torcide, na sjevernoj tribini zapalili su u 61. minuti 25 baklji koje su izgorjele na tribini. Zapaljena je jedna bljeskalica, jedna dimna bomba i bačen jedan topovski udar te je zbog dima nastupio kratak prekid igre od 50 sekundi. Sve navedeno je izgorjelo na tribini. Tijekom utakmice zapaljene su još tri baklje koje su dogorjele na tribini.

GNK Dinamo kažnjen je s 8.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Dinamo - Osijek. Domaća navijačka skupina, BBB, koja je bila smještena na sjevernoj tribini (cca 1000) je u 26. minuti utakmice zapalila jednu dimnu bombu plave boje koja je sagorjela na tribini. U 70. minuti utakmice zapaljeno je 11 baklji i jedna bljeskalica, od čega su četiri baklje bačene u teren za igru, zbog čega je glavni sudac utakmice istu morao prekinuti, a prekid je trajao minutu i pol. U 77. minuti utakmice zapaljena je jedna dimna bomba plave boje koja je sagorjela na tribini.

HNK Rijeka kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Istra 1961 - Rijeka. Gostujuća navijačka skupina, Armada, smještena na južnoj tribini (482 pripadnika), u 31. i 36. minuti pali po jednu dimnu kutiju koja je pravila dim narančaste boje, te od 60. do 63. minute pali tri baklje i jednu dimnu kutiju koja je pravila dim narančaste boje, a sve je dogorjelo na istoj tribini. U 88. minuti pali jednu baklju koja je dogorjela na istoj tribini.

NK Istra 1961 kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Istra 1961 - Rijeka.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!