BLIŽI SE RJEŠENJE

Dinamo i Hajduk dobili zadatke za finale

05.06.2010 u 14:17

Bionic
Reading

Trećeg dana Memorijalnog juniorskog nogometnog turnira Mladen Ramljak koji se održava na Maksimiru vratilo se sunce. Dinamo i Hajduk u popodnevnim će se terminima boriti za finale, a ujutro su saznali kakvi im rezultati trebaju

U Dinamovoj skupini moskovski Lokomotiv je remizirao s Nacionalom 2:2 i tako ispao iz kombinacija za završni susret. Odlučujuću utakmicu odigrat će salzburški Red Bull i domaćin, a Dinamu čak i poraz od tri razlike osigurava borbu za osmi uzastopni trofej. Izvjesno je da će trener Jeličić rasteretiti svoje najumornije igrače, ali isto tako očekuje se oko dvije tisuće ljudi koji prije finalnog dana ne smiju otići kući razočarani.

U Hajdukovoj skupini do jutros nemoćni AZ Alkmaar došao je do prve pobjede. Kijevskom Dinamu je očito nakon jučerašnjeg trijumfa protiv Vilarreala ponestalo snage i poražen je od Nizozemaca 2:0. Napadač Ukrajinaca Osadči promašio je penal i zicer glavom, da bi to AZ kaznio golovima Bilgina i Mazrekua u završnici dvoboja. Tako je dilema o tome finalistu ostala prilično otvorena. Izravno će se sukobiti Hajduk i Villarreal, a Splićane dalje vodi i poraz od jednog gola razlike.

Popodnevni susreti igrat će se na Hitrec Kacijanu, travnjaku na kojemu su se Španjolci pokazali opasnima, ali voditelj škole Hajduka Goran Vučević najavio je da 'bili' neće kalkulirati, već da Villarrealu žele pokazati da su bolji.

Program otvaraju Dinamo i Red Bull u 16.30, a Villarreal i Hajduk na teren će istrčati u 18.15. Finale je na rasporedu u nedjelju u 11 sati.