zajednička konferencija

Dinamo i Cedevita Junior o gradskom derbiju: Čeka nas neizvjesna i napeta utakmica

20.10.2023 u 12:44

Bionic
Reading

Kako bi dodatno probudili uspavalu košarkašku publiku u Zagrebu, u KK Dinamu su odlučili napraviti zajedničku konferenciju za medije uoči nedjeljnog gradskog derbija KK Dinama i Cedevite Junior

Tako su na druženje s medijima pozvali i trenera Cedevite Damira Mulaomerovića, te njihovog kapetana Josipa Batinića.

Damir Mulaomerović smatra da FavBet Premijer liga ionako raste iz dana u dan, a da će nedjeljnji sraz dvaju zagrebačkih klubova to dodatno dokazati.

'U svakom slučaju očekujemo dobru utakmicu, i kad to najavljujemo kao derbi, zaista i mislimo da će biti. Dobra, teška i tvrda utakmica nas čeka. Možda smo mi malo u prednosti jer smo imali 4-5 dana za pripremu, a Dinamo je imao tešku utakmicu u Češkoj i putovanje. Mislim da im to neće utjecat na želju i motivaciju. Priželjkujem jednu pravu sportsku atmosferu, pravi derbi. Pozivam navijače da dođu i podrže svoje ekipe', kazao je Mulaomerović koji je ove godine se odlučio na drugi pristup u momčadi i davanje više ovlasti i odgovornosti mlađim igračima.

Jednom od njih je dodijelio i kapetansku traku. Josip Batinić upravo tu mladost smatra prednošću svoje momčadi, ali naglašava kako Dinamo ima iskustvo koje ne smiju podcjeniti i koje će imati što za reći na parketu Draženovog doma.

“Očekuje nas jedna dobra utakmica u nedjelju i jako nas veseli što utakmice Dinama i Cedevite poprimaju konture pravog derbija. Mi izlazimo iz tjedna gdje smo se prikazali u pravom svjetlu u ABA2 ligi. Uspjeli smo se sada odmoriti i stvarno dobro treniramo. Ako pokažemo pravu energiju i u obrani i u napadu, možemo se nadati pozitivnom ishodu”, najavio je utakmicu Josip Batinić.

Nakon gostiju riječ su dobili domaćini. Josip Sesar naglašava kako njegovom Dinamu treba još vremena da se uskladi obzirom da je čak sedam novih igrača, ali vjeruje da su na pravom putu.

'Zahvalio bih se prije svega našim sportskim prijateljima iz Cedevite na podršci u nastojanjima da probudimo publiku u Zagrebu i odazivu na ovo druženje. Mislim da je ovo jako lijepa gesta i nadam se da će ovo zagrebačka publika prepoznati. Nadam se velikom broju navijača Cedevite, ali i naših navijača. Jučer smo imali slobodan dan, danas se pripremamo za utakmicu. Najbitnije mi je da smo napokon svi zdravi i pripremit ćemo se najbolje što možemo. Nadam se jednoj dobroj utakmici. Imali smo međusobnu pripremnu utakmicu, ali tu momčadi nisu bile kompletne, prošlo je od tada dosta utakmica i čeka nas jedna neizvjesna utakmica', kazao je Josip Sesar.

Kapetan Dinama Hrvoje Garafolić priznaje kako je prisutan je određen umor u ekipi, ali naglašava da čim krene prvi sučev zvižduk se to zaboravlja.

'Cedevita je jedna jako dobra ekipa koju respektiramo. Sigurno je da smo visoko motivirani. Nadam se da će cijela ova priča nekog rivalstva koje imamo na perketu biti popraćena na tribinama. Jako se veselimo i jedva čekamo tu utakmicu', kazao je Garafolić.

Utakmica Dinama i Cedevite počinje u 16h u KC Dražen Petrović, a ulaznice se mogu kupiti online preko CoreEvent ticketing sustava ili u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37. Također, na dan utakmice bit će moguće kupiti ulaznice na blagajni dvorane od 15 sati.

Osim utakmice, zanimljivo će biti gledati prema parketu dvorane i na poluvremenu. Naime, u Dinamu su organizirali Dinamovu utrku beba u puzanju, te su potvrdili da su roditelji prijavili značajni broj beba. Start utrke je na crti za tri poena, a cilj na centru i uvjereni su da će i tu biti napeta utrka koju treba popratiti.

Standings provided by Sofascore