ŽDRIJEB U NYONU

Dinamo, Hajduk i Lokomotiva danas saznaju europske protivnike

05.08.2016 u 10:07

Bionic
Reading

Hrvatski klubovi će danas saznati svoje protivnike u natjecanjima UEFA-e. Ždrijeb play-offa Lige prvaka je u 12 sati, a posljednjeg pretkola Europske lige u 13 sati u Nyonu

Nakon što su odigrane sve utakmice 3. pretkola Lige prvaka poznati su mogući protivnici Dinama u play-offu. Mogući protivnici Modrih su: Viktoria Plzen (Češka), FC Salzburg (Austrija), Celtic (Škotska), APOEL (Cipar) i Legia Varšava (Poljska).
Prva utakmica play-offa igrat će se 16. ili 17. kolovoza, dok je uzvrat na rasporedu 23. ili 24. kolovoza. Domaćinstva će biti poznata naknadno.

'Mislim da smo dobra ekipa i da se možemo nositi sa svakim klubom. Naravno da bismo htjeli dobiti lakšeg protivnika', rekao je trener hrvatskog prvaka Zlatko Kranjčar.

Sat vremena kasnije, od 13 sati će u Nyonu krenuti izvlačenje parova Europske lige. Rijeka je ispala, ali su tu zato hrvatski predstavnici Hajduk i Lokomotiva koje čeka težak ždrijeb, jer nisu nositelji.

Hajduk se tako nalazi u 'četvrtom potu' u kojem može zaigrati protiv Šahtara, Sparte Prag, Maccabi Tel Aviva, Genta, Sassuola i Qarabaga. S druge stane Lokmotiva se nalazi u 'prvom potu', a potencijalni suparnici su Genk, Olympiacos, BATE Borisov, Midtyjlland ili Rapid Beč.