NOVI PLAVI DEVET

Dinamo doveo napadača iz Manchester Uniteda!

11.08.2014 u 17:53

Bionic
Reading

Iz zagrebačkog Dinama su ponosno izvijestili kako su napadačke redove pojačali dovođenjem povremenog čileanskog reprezentativca koji je na posudbu u Maksimir došao iz redova Manchester Uniteda

Nakon što su doveli Danija Olma iz Barcelone zagrebački Dinamo je za tekuću sezonu osigurao i usluge 20-godišnjeg napadača pod ugovorom u Manchester Unitedu Angela Henriqueza.

Riječ je o napadaču iz Čilea koji je prije tri godine u prvoj seniorskoj sezoni (27 nastupa, 15 golova) u Universidad de Chileu primijećen od Unitedovih skauta i promptno doveden na Old Trafford. Niti tadašnji trener Sir Alex Ferguson, niti lanjski David Moyes nisu mu pružili priliku u službenoj utakmici pa je Angelo protekle dvije sezone proveo na posudbama u Wiganu i Zaragozi. U Europi je upisao ukupno 23 službena nastupa i ukrasio ih sa šest golova.

Talent je brusio i kroz sve dobne skupine čileanske reprezentacije za koju nastupa s izuzetnim rezultatima. U 25 omladinskih utakmica zabio je čak 26 gola, a u dosadašnje tri seniorske utakmice još dva pogotka. U debiju protiv Srbije za gol mu je trebalo 15-ak minuta...


U Dinamo je došao također na posudbu, no hrvatski prvak ima mogućnost otkupiti ga dućeg ljeta. Društvo u svlačionici pravit će mu sunarodnjak i kolega iz reprezentacije Junior Fernandes, a nakon dolaska u novi klub gdje će nositi dres s brojem 9, za službenu stranicu je rekao:

'Sretan sam svojim dolaskom u Dinamo s kojim želim napravitidobre stvari. Imam puno motiva i želim se dokazati, a vjerujem da jeDinamo odličan klub za to. Pred klubom su uskoro bitne utakmice u Europii želim pomoći kako bi ušli u skupine Europske lige, a onda tamonapraviti pravi rezultat,' prenosi gnkdinamo.hr.

Provjerite Angelove mogućnosti kroz prizmu njegove najuspješnije sezone