VEĆ SURAĐIVALI

Dinamo doveo Iranca; a evo što o njemu misli Kranjčar!

01.07.2016 u 17:32

Bionic
Reading

Iranski vezni igrač Ali Karimi novi je igrač Dinama! 22-godišnji veznjak došao je u najbolji hrvatski klub iz iranskog Sepahana i potpisao s prvacima petogodišnji ugovor.

'Jako sam sretan što sam došao u Dinamo. Znam puno o Dinamu, Zagrebu i hrvatskom nogometu općenito i znam u kakav sam klub došao. Dinamo je već godinama prvak Hrvatske, stalno igra skupine Europske lige ili Lige prvaka i naravno da sam počašćen što sam ovdje. Logično da je u tako velikom klubu jaka konkurencija, ali vjerujem u svoje kvalitete i siguran sam da ću pomoći momčadi u postizanju novih uspjeha', rekao je novi veznjak 'modrih', a prenosi službena stranica kluba, nakon što je potpisao ugovor s Dinamom, kojem će se uskoro priključuje u Sloveniji na pripremama.

186 centimetara visoki igrač igra na poziciji srednjeg veznog, a dosadašnju je karijeru proveo upravo u Sepahanu gdje je bio standardni igrač prošle sezone. Zanimljivo, sa Sepahanom je sjajan rezultat ostvario i naš sadašnji trener Zlatko Kranjčar. Karimi je iz mlade momčadi s 18 godina prebačen u prvu momčad te je baš kod Kranjčara počeo svoju seniorsku karijeru koja se nastavila samo prema naprijed sve do dolaska u Dinamo i njhovog ponovnog susreta.

'Dinamo ga je pratio i prije nego što sam ja došao ovdje, a kada su me pitali što mislim naravno da sam bio za dolazak igrača kojeg dobro poznajem i cijenim. Vjerujem da je Karimi igrač koji će nam donijeti dodatnu kvalitetu u veznom redu. Kvalitetan je u igri u oba pravca, čvrst u duelu i dosta je visok što će nam puno značiti u skoku. Naravno, u veznom redu je velika konkurencija, kao i svugdje drugdje, ali ovo je Dinamo, imamo visoke ciljeve i tako to treba biti', objasnio je trener Zlatko Kranjčar.