već se pisalo

Dinamo dogovorio senzacionalnu prodaju velikog talenta?

15.08.2017 u 14:49

Bionic
Reading

Pred Dinamom važna je utakmica kvalifikacija za ulazak u Europsku ligu, a Cvitanovićevim igračima u goste dolazi albanski Skenderbeu

Nakon pobjeda u derbijima, nad Hajdukom pa potom i Rijekom, raspoloženje u Dinamovim uredima je i više nego dobro.

  • +9
Ante Ćorić Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Također, trenera Cvitanovića može veseliti i činjenica da će protiv Albanaca, u četvrtak od 19 sati, na raspolaganju imati i odličnog Alžirca Soudanija, koji je zbog ozljede propustio derbi na Rujevici ali i bio upitan za ovaj ogled u četvrtak.

No, hoće li baš imati sve najbolje igrače, to je već upitno.

Naime, dio medija objavio je kako je novi - stari engleski premierligaš Newcastle dogovorio kuponinu Ante Ćorića, za 15,2 milijuna funti odnosno oko 16,75 milijuna eura. Doduše, isti se klub spominjao u tom kontekstu još u siječnju, pa je upitno ima li ova teza stvarnu osnovu.

Realizira li se (i) ovaj transfer, bit će to treći najveći u Dinamovoj povijesti.

Rekorder je zasad Marko Pjaca, koji je prošlog ljeta otišao u Juventus za 22,5 milijuna eura. Na drugom mjestu je Luka Modrić, koji je 2008. godine otišao u Tottenham za 21 milijun eura. Eduardo je 2007. potpisao za Arsenal u transferu vrijednom 13,5 milijuna, Vedran Ćorluka je istog ljeta postao igrač Manchester Cityja za 13 milijuna, dok je Inter 2011. kupio Matea Kovačića za 11 milijuna.

Kako doznajemo iz krugova bliskih obitelji Ćorić, oni o mogućem transferu ne razmišljaju i ne znaju ništa, odnosno ako se nešto i dogovara, to odrađuju čelnici Dinama.

  • +3
HT Prva liga, 5. kolo: Rijeka - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Jer nedavno je mladi Dinamov nogometaš produžio ugovor i koncentriran je isključivo na nastupe u 'modrom' dresu.

Međutim, kako je posljednjih mjeseci pa i nekoliko prijelaznih rokova bilo natezanja na relaciji Ćorić(i) - klub, možda su u Dinamu odlučili preuzeti stvari u svoje ruke i za ovaj, uistinu veliki iznos, prodati Antu.

Newcastle je povratnik u Premiership, a u prvom je kolu poražen na svom stadionu od Tottenhama 0:2, pa je možda i Rafa Benitez odlučio dodatno pojačati vezni red i oplemeniti ga vrsnim tehničarem.