GOSTOVANJE U AUSTRIJI

Dinamo dobio Red Bull sa 4:3

14.02.2009 u 16:46

Bionic
Reading

Posljednja prava provjera snage Dinama uoči derbija s Hajdukom, koji je na rasporedu iduće nedjelje, viđena je u Salzburgu. Tamošnji Red Bull ugostio je 'modre', a Marijan Vlak isprobao je priličan broj igrača i taktika. Dinamo je na kraju pobijedio sa 4:3

Dinamo je u Mozartovu gradu pokazao dva lica. U prvom poluvremenu protiv Red Bulla 'modri' su bili izvrsni, zabijali su pogotke kao od šale i prvih 45 minuta okončali s visokom prednošću od 4:0. No, u nastavku, razina igre momčadi Marijana Vlaka značajno je pala. Austrijanci su konačno počeli bolje parirati hrvatskom suparniku i do kraja utakmice čak tri puta zatresti mrežu Tomislava Butine.

Premda je utakmica igrana po vrlo hladnom vremenu, po neugodnom vjetru i snijegu, opravdanja za tako velik par Dinama ipak nema. Sammir je bio najbolji igrač susreta, Slepička se iskazao, a i Butina u prvom poluvremenu nije bio loš. Kako bilo, Vlak će do puta u Split i utakmice s Hajdukom (22. veljače) imati dosta vremena za razmišljanje o tome kakvu postavu suprotstaviti vrlo optimističnim Splićanima.

Valja na kraju istaknuti i prilično brojne navijače Dinama koji su stigli na stadion. Iako ih je većina iz Salzburga i okolice, dio BBB-ovaca stigao je i iz Hrvatske, te nedaleke Njemačke. Dinamo se unatoč (ne)vremenu, uz priličnu gostoljubivost domaćina i svoje brojne navijače, u Salzburgu i osjećao prilično ugodno.

RED BULL - DINAMO 3:4 (0:4)
Strijelci: 0:1 Sammir (6), 0:2 Slepička (8), 0:3 Sammir(25), 0:4 Mandžukić (43), 1:4 Nelisse (65), 2:4 Vonlanthen (67), 3:4 Mahtop (81)