VEĆ MALO I SMIJEŠNO...

Dinamo dobio novi rok da počne poštivati propise!

07.01.2015 u 12:08

Bionic
Reading

Iz inicijative Zajedno za Dinamo javno su objavili kako je Dinamo dobio još devet mjeseci za usklađenje svoga statuta sa zakonima Republike Hrvatske

Iako je Sportska inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta još 26. lipnja naložila GNK Dinamo da nakon dugog niza godina kršenja zakona napokon počne poštivati prava članova kluba da demokratski biraju kao i da budu informirani o stanju u vlastitoj udruzi, ista institucija na krajnje benevolentan način, i to već drugi puta, dopušta upravi kluba da i dalje ne poštuje naša članska prava.

Obrazloženje (na dnu članka) koje je GNK Dinamo dao, a Sportska inspekcija bez puno propitkivanja prihvatila, ispod je čak i mizerne razine funkcioniranja naše države. Naime, nelegalna uprava kluba ustvrdila je kako u višemjesečnom periodu (prošlo produljenje roka trajalo je od 8. rujna do 30. studenog), nije bila u stanju održati skupštinu kluba na kojoj bi prihvatili promjene koje im je naložila Sportska inspekcija.


Navodno su to pokušali 24. studenog, ali nisu uspjeli okupiti kvorum te su zatražili novo produljenje koje im je i odobreno. Kako je moguće da se u više mjeseci ne može okupiti barem pola od 80 skupštinara (do sada su se uvijek okupljali orno i na vrijeme), a još manje kako neka institucija koja bi trebala štititi zakonitost u to može povjerovati, nije nam jasno. Dodajmo tome i činjenicu da su to novo produljenje roka iz GNK zatražili četiri dana ranije nego što je ta skupština navodno trebala biti održana i dobit ćemo totalno ismijavanje pravne države. Očito uz nečiji blagoslov.

Kao članovi kluba, građani ovog grada i države, smatramo da je ovo krajnji dokaz da su gotovo sve državne institucije u sprezi s nogometnom mafijom, da je priča o „čišćenju močvare“ obična farsa te da kompletna politička elita nema ni volje ni interesa rasčistiti stanje u našem klubu, uvesti zakonitost i omogućiti nama kao članovima da sudjelujemo u njegovom radu.

Bit ćete na vrijeme obaviješteni o našim daljnjim koracima.
GI Zajedno za Dinamo