futsal

Dinamo danas gostuje u Makarskoj; na programu je istinski futsal klasik

06.05.2023 u 12:34

Bionic
Reading

U svojoj osmoj sezoni u 1.HMNL Futsal Dinamo će sedmi put igrati polufinale prvenstva države! Dinamo je u utorak izbacio Vrgorac u majstorici, a ždrijeb ga je u polufinalu spojio sa starim znancem, sportskim rivalom Novim Vremenom iz Makarske koje je polufinale također izborilo nakon majstorice s Osijekom

Prva utakmica polufinala igra se u subotu, 6. svibnja u Gradskoj dvorani u Makarskoj s početkom u 19:30 sati.

O Makaranima ne trebamo puno pisati ni pričati. Riječ je o aktualnom prvaku države koji je prvi dio sezone završio kao vodeća momčad prvenstva sa šest bodova prednosti pred četvrtim Dinamom. Prošle sezone su osim prvenstva osvojili Kup i Superkup, a ove još nisu osvojili trofej.

S Makaranima Dinamo ima neriješenih računa. Svoja prva dva naslova prvaka države, 2018. i 2019. osvojili su baš preko leđa Futsal Dinama. Prvi put su ih 2018. godine izbacili u polufinalu, a godinu kasnije Makarani su bili bolji u obje utakmice i suvereno osvojili titulu kao prva momčad koja je slavila u svih sedam utakmica doigravanja.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U posljednje dvije sezone Dinamo je minimalno gubio u Makarskoj (1:3 i 3:4), ali i pobjeđivao u 'Dvojci' (5:2 i 3:0). U Makarskoj je Futsal Dinamo slavio samo jednom, 15. prosinca 2017. godine bilo je 4:1.

Spomenimo i to da je u prvoj utakmici drugog polufinalnog para u petak Omiški Olmissum stigao do prve pobjede u SuperSport 1. HMNL. Na domaćem terenu slavili su protiv Squarea 4:1 u utakmici u kojoj su dominirali od početka do kraja.

Utakmice i izvještaje SuperSport 1. HMNL pratite na MAXSport televiziji