ples kuglica

Održan povijesni ždrijeb za hrvatske klubove; Dinamo imao veliku sreću, ispred Hajduka je nemoguća misija, a protivnike u play-offu Europske lige doznali su Rijeka i Lokomotiva

  • Autor: S.K.
  • Zadnja izmjena 18.09.2020 15:17
  • Objavljeno 18.09.2020 u 14:01
Kristijan Jakić, Bruno Petković i Lirim Kastrati
Kristijan Jakić, Bruno Petković i Lirim Kastrati Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL
Četiri hrvatska kluba, Dinamo, Hajduk, Lokomotiva i Rijeka, čekala su ždrijeb u Nyonu gdje su doznali svoje potencijalne protivnike u play-offu Europske lige. Podsjetimo, igrat će se samo jedna utakmica...

Nogometaši zagrebačkog Dinama, nakon ispadanja u trećem pretkolu Lige prvaka, svoju europsku priču nastavljaju u play-offu (zadnje pretkolo) Europske lige gdje će na domaćem terenu igrati protiv boljeg iz dvoboja 3. pretkola između malteške Floriane i Flore Tallin iz Estonije, odlučeno je u petak na ždrijebu u Nyonu. Sukladno propozicijama natjecanja igra se jedna utakmica, a susret Dinama protiv Floriane / Flore Talin je na rasporedu 1. listopada na stadionu Maksimir.

Ukoliko Dinamo bude bolji plasirat će se u grupnu fazu natjecanja Europske lige.

Svoje potencijalne suparnike u zadnjem pretkolu Europske lige doznali su Hajduk, Rijeka i Lokomotiva.

Splitski Hajduk čeka najteži posao. Ako uspiju proći Galatasaray u Turskoj, čeka ih u gostima bolji iz susreta Willem II - Glasgow Rangers. Zaista najteži mogući ždrijeb!

Ako Rijeka prođe Kolos u zadnjem krugu ide na gostovanje kod boljeg iz utakmice Kopenhagen - Piast (iz Gliwica). Podsjetimo, Rijeka će u 3. pretkolu na Rujevici ugostiti ukrajinsku ekipu Kolos Kovalivka, Hajduk gostuje kod Galatasarayja, a Lokomotiva u 3. pretkolu gostuje u Švedskoj protiv Malmoea. Hit momčad domaće HT Prve Lige, zagrebačka Lokomotiva, igrat će protiv pobjednika susreta između Granade i Lokomotive iz Tbilisija, ali tek ako uspije proći Malmoe.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

U Europskoj ligi se u svim pretkolima igra samo jedna utakmica. U slučaju neodlučenog ishoda nakon 90 minuta, igra se produžetak (2 puta po 15 minuta), a ne bude li ni tada pobjednika o prolazu će odlučivati jedanaesterci.

Treće pretkolo je na rasporedu 24. rujna, a play-off (zadnje pretkolo) Europske lige je 1. listopada.

  • +11
Ferencvaroš - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka, 2020/21. Izvor: Promo fotografije / Autor: gnkdinamo.hr
  • 14:05

    Play-off runda igra se 1. listopada i samo je jedna utakmica za razliku od iste faze u Ligi prvaka u kojoj se igraju dvije utakmice.

  • 14:01

    Kreće ždrijeb u Nyonu.

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal