DOLAZI HAJDUK

Dinamo će i u derbiju imati istih problema kao i dosad

01.12.2014 u 12:01

Bionic
Reading

U subotu 22. studenoga u Maksimiru se igra najveći hrvatski derbi. Zagrebački Dinamo dočekuje Splitski Hajduk (15:00, Arenasport 3), a osim što velik broj navijača Dinama neće moći na stadion zasad nije poznato koliko će članova Torcide doći u Zagreb

Na našem portalu Tribina.hr - interaktivnom web communityju – na temu derbija objavljeno je nekoliko analiza. Tako primjerice korisnik DAJO22 piše kako bi utakmicu trebao iskoristiti Dinamo, ali i da bi Modri mogli imati sličnih problema kao i dosad u sezoni:

Dinamo igra loše i to jeistina. Koliko im je vrijedila stanka u prvenstvu vidjet će se u ovihnekoliko dana. Naime, na rasporedu su Hajduk i Astra, dvije vrlo važneutakmice za Modre. Samopouzdanje je poljuljano do temelja. najprije lošautakmica u Kupu, pa Split i Zagreb u prvenstvu, da bi kruna bilalekcija Austrijanaca između te dvije utakmice. Osobno sam se nadao da ćeZoki podnijeti ostavku na mjesto trenera, no nije se obistinilo.

Činimi se da se to neće dogoditi dok god braćaMamići ne nađu rješenje koje ih neće osramotiti. Pobjeda nad Hajdukom, akasnije i nad Rijekom, a možda i dvije u skupini Europske lige, uzprolazak dalje, sigurno bi Zokija ostavilo na klupi do ko zna kada. Noto se neće dogoditi, jer Dinamo je svoju šansu prokockao u Glasgowu.Ali, osvajanje dvostruke krune ....? Možda je to situacija u kojoj biMamić mogao ustupiti svoje mjesto na klupi kao trener nekome tko moževiše i bolje u Europi.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Ako Hajduk zaista zaigra u formaciji 3-5-2, onda se možemo nadati pravoj golijadi. Hajdukov vječiti krvnik, Duje Čop, najbolje partije pruža baš protiv Hajduka. Postigne li pogodak, dva, tada se otvara mogućnost prodaje Dinamove "devetke" i oslobađa se prostor za Henriqueza, koji je sigurno bolje rješenje u napadu. Duje dugo, predugo nije zabio, pa je za vjerovati da će biti dodatno motiviran, da svoje krvnike još jednom baci na koljena.

Dinamov najveći problem je vezni red, gdje operiraju Antolić, Brozović i Ademi. Da bi Antolić, koji je spor, mogao dobro igrati, mora imati uz sebe još jednog defenzivnog veznog uz Ademija. Svaka njegova izgubljena lopta na sredini terena je opasnost za gol, jer nije u stanju ispratiti igrača koji mu je ili oduzeo loptu ili presjekao dodavanje, zbog manjka brzine. Zato mora imati iza sebe dva osigurača, kao što su to nekada imali Mlinarić i Janjanin u Mustedanagiću i Bručiću. Tada bi i stoperi bili sigurniji, jer bi im ti zadnji vezni igrači pomagali, dok se bokovi ne vrate u obranu. Najbolje bi bilo kada bi Dinamo usavršio dvije formacije, 4-4-2, protiv jačih momčadi, tipa Rijeka i 4-3-3, protiv slabijih. No, za to mora biti bolji trener od Zokija.

U ovom, takozvanom, derbiju, odlučit će kvaliteta pojedinaca, gdje je Dinamo u prednosti. Kolektivna igra Modrih ne postoji još od one utakmice prošle godine u Kupu s Hajdukom, gdje je Hajduk poražen i ponižen. Takve utakmice se ne događaju često, no znamo kada Dinamo prvi i rano povede, tada se otvaraju mogućnosti za uvjerljivu pobjedu. Ukoliko će biti tvrda utakmica s puno sjeckanja igre prekršajima, tada je Hajduk u mogućnosti ostati neporažen.

Zbog neuspjeha Dinama u Europskoj ligi, ovo je možda jedna od posljednjih utakmica nekolicine igrača Modrih. Na meti menadžera će prije svih biti Brozović, Soudani, Čop, Pinto i Ademi. Netko od njih će u zimskom prijelaznom roku napustiti Dinamo. Samo da umjesto njih ne uđu u Modru svlačionicu opet neka sumnjiva pojačanja...

Za sve koji u novoj sezoni žele uživati u još više sportskih sadržaja, tu su MAXtv Sportski paket i Sportski plus paket.