HT PRVA LIGA - 15. kolo

Dinamo bez zdravih napadača, a ne smije si dopustiti kiks protiv Lokomotive; Goran Tomić s Rijekom želi slavlje u svom rodnom Šibeniku; evo gdje možete gledati utakmice

07.11.2021 u 11:05

Bionic
Reading

Ove nedjelje na rasporedu su još dvije utakmice 15. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Od 15 sati na stadionu u Kranjčevićevoj, Lokomotiva dočekuje Dinamo, dok će od 17.30 sati na Šubićevcu snage odmjeriti Šibenik i Rijeka

LOKOMOTIVA - DINAMO (15 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Nakon sjajne utakmice u četvrtak protiv Rapida i pobjede 3:1 koja je Modrima vratila 'boju u lice', trener Damir Krznar na novim je mukama, jer unatoč velikom razlogu za slavlje, ima i dosta briga. Naime, na toj je utakmici ozljedu, i to prilično nezgodnu, zaradio Bruno Petković.

Također, udarac u stopalo zaradio je i Komnen Andrić, pa uz ranije ozlijeđene Denija Jurića i Duju Čopa, trener Damir Krznar praktički nema niti jednog zdravog i spremnog napadača.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Naravno, nisu to jedini Krznarovi problemi, jer nema niti Šutala niti Ademija. No, u veznom redu već postoje neka alternativna rješenja.

'Ostali smo i bez Šutala zbog ozljede ramena, posljedice utakmice s Rapidom osjećaju Petković i Andrić i ne znam hoćemo li s njima započeti utakmicu. A za Lokomotivu moramo biti dobri kakvi smo bili i protiv Rapida', rekao je Damir Krznar.

Naravno, trener Lokomotive Silvijo Čabraja ima želju pokvariti veselo raspoloženje Modrih.

'Čestitke Dinamu na odličnoj igri protiv Rapida, nadam se da neće tako igrati i protiv nas u nedjelju. Ne znamo na koji način će oni ući u utakmicu, hoće li se odlučiti za isti sastav ili će rotirati igrače. U svakom slučaju, mi smo u malo boljem položaju zato što smo imali četiri-pet dana mira i mogli smo lakše trenirati, nismo bili pod tolikim opterećenjem kao što je bio Dinamo', rekao je Čabraja.

  • +73
Dinamo - Rapid Beč, 4. kolo Europske lige, 2021/22 Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

ŠIBENIK - RIJEKA (17.30 sati, Arenasport 3, MAXtv)

'Tri utakmice u nizu nismo izgubili, ali osjećaj nije pravi, nije onakav kakav bismo željeli. Ne samo ja i stručni stožer, već i igrači znaju da smo mogli odigrati puno bolje. Što se tiče sutrašnje utakmice, Rijeka je odlična momčad, s odličnim trenerom. Sigurno neće biti jednostavno. Oni će doći ovdje sa željom da pobijede, ali mislim da je dobar dan da se vratimo na put na kojem smo bili i prije, da pokušamo pobijediti i u ovoj utakmici', istaknuo je u najavi Mario Rosas, trener Šibenika.

O pobjedi razmišljaju i u Rijeci.

'Šibenik je u dosadašnjem tijeku prvenstva već pokazao da se radi o izrazito neugodnoj ekipi što smo uostalom vidjeli i na Rujevici. Imaju momčad koja je spoj iskusnih i mlađih, potentnih igrača koji traže svoju priliku u Šibeniku. Sigurno da nas očekuje zahtjevna utakmica', rekao je trener Rijeke Goran Tomić uoči gostovanja u svom rodnom gradu i praktički na domaći teren. međutim, očekuje li podršku za sebe.

'Kada imate prijatelje i obitelj na tribinama onda je to sigurno posebno gostovanje. Međutim, znam koji je cilj. Svi zajedno radimo na tome da uzmemo tri boda'.

  • +7
Hrvatski dragovoljac - Šibenik, nogomet, 30.10.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL