trijumf u cincinnatiju

Dimitrov naslijedio Čilića i osvojio svoj prvi ATP Masters

21.08.2017 u 00:24

Bionic
Reading

Najbolji bugarski tenisač Grigor Dimitrov po prvi put u karijeri osvojio je naslov pobjednika na turniru iz serije Masters 1000, nakon što je u nedjelju u Cincinnatiju svladao Australca Nicka Kyrgiosa sa 6-3, 7-5 poslije 85 minuta finalne borbe.

Drugu godinu zaredom pobjednik turnira u Cincinnatiju je došao do svog prvog trijumfa na Mastersima. Prošle godine to je bio najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, a ove godine je to ponovio najbolji bugarski tenisač svih vremena Grigor Dimitrov. 

Po jedan 'break' u svakom setu, za 4-2 u prvom i 6-5 u drugom, bili su sve što je 26-godišnji Bugarin trebao za svoj najveći naslov u karijeri. Dimitrovu je to sedmi naslov u karijeri, a treći trijumf u 2017. godini koju je otvorio naslovom u Brisbaneu, polufinalnom Australian Opena i osvajanjem trofeja na domaćem terenu u Sofiji, ali je potom upao u krizu iz koje se počeo izvlačiti prijelazom na brže podloge, prvo na travu, a sada i na američki beton. U Cincinnatiju je iskoristio i brojne izostanke najboljih svjetskih tenisača te činjenicu da mu je finalni suparnik Nick Kyrgos u četvrtfinalu s puta maknuo Rafaela Nadala.

S novih 1000 bodova Dimitrov se vratio u društvo desetorice najboljih tenisača svijeta te će na novoj pojedinačnoj ATP ljestvici zasjesti na deveto mjesto. Nick Kyrgios je sa 600 bodova došao do 18. mjesta i vratio se u Top 20.

Muguruza osvojila WTA Cincinnati

Španjolska tenisačica Garbine Muguruza Blanco pobjednica je velikog WTA turnira u Cincinnatiju nakon što je u finalu deklasirala drugu tenisačicu svijeta Rumunjku Simonu Halep 6-1, 6-0.

Rumunjka je pobjedom mogla postati novi svjetski broj jedan, no upisala je jedan od svojih najtežih poraza posljednjih godina.

Ovo je već treći put ove godine kako Halep ima priliku postati broj jedan, no sva tri puta je uprskala. Posljednji put je za svjetski broj 1 trebala pobjedu u četvrtfinalu Wimbledona protiv Britanke Johanne Konte, no izgubila je 1-2 u setovima.

Muguruza je do pobjede stigla za manje od sat vremena osvojivši peti turnir u karijeri u osmom finalu, te drugi ove godine nakon što je slavila u Wimbledonu.

Bio je to njihov četvrti međusobni susret i treća pobjeda 23-godišnje Španjolke.