ŠTIMAC IMA PLAN

'Dilajući' po pumpama do direktnog plasmana u Brazil

07.10.2013 u 20:03

  • +7

Trening nogometne reprezentacije

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Bionic
Reading

Hrvatski su se nogometni reprezentativci tijekom nedjelje i ponedjeljka okupili u Zagrebu i započeli fazu priprema za dvije kvalifikacijske utakmice, protiv Belgije ovog petka i Škota sljedećeg utorka

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak je odradila prvi trening, koji je uglavnom bio relaksacijskog karaktera s obzirom na to da su igrači tijekom vikenda imali klupske obveze. Međutim, dio igrača 'trošio' se na sponzorske obveze, pa su tijekom dana Olić, Modrić, Kranjčar i Kovačić 'dilali' ulaznice na benzinskim postajama, a samo da bi se u petak na Maksimiru pojavilo što više ljudi.

Na treningu se pojavio i Branko Strupar, nogometaš koji je u karijeri nosio dres upravo sljedećeg suparnika naših, pa je sigurno i dobro upoznat sa stanjem među 'crvenim vragovima', s čime je upoznao i izbornika Štimca. No i Štimac zna da za Belgiju neće moći igrati Fellaini i Kompany.

'To je veliki izostanak, ali ništa veći nego naš - jer mi ćemo morati sastavljati momčad bez Šimunića i Srne', rekao je Štimac te otkrio kako se još uvijek nada da Hrvatska do Brazila može i bez dodatnih kvalifikacija, odnosno s prvog mjesta.

'Imamo još šanse za prvo mjesto i dokle god je imamo, mi ćemo pokušati i ostvariti to', izjavio je Mario Mandžukić, kojeg posljednja izostavljanja trenera Guardiole ne opterečuju.

Inače, zbog klupskih obveza, slobodno u ponedjeljak imao je tek Ivan Rakitić, a s prvog treninga izostao je i kapetan Darijo Srna, koji baš kao i Joe Šimunić, nema pravo nastupa protiv Belgije. No Srna može igrati u Škotskoj, pa će se momčadi priključiti na treninzima od subote.