JEDNOM U 50 GODINA

Devet poena u četiri sekunde: Igrači još uvijek u šoku!

20.12.2012 u 15:38

Bionic
Reading

Registar branitelja, zdravstveni odgoj i božićni popusti danas su sporedne vijesti u Zadru

U gradu košarke priča se samo o čudu košarkaša na Višnjiku kakvo na ovim prostorima još nije viđeno.

Infarktna završnica susreta ABA lige između Zadra i Partizana u kojoj su Zadrani u posljednjoj sekundi primili koš koji ih je odveo u minus, a na kraju ipak slavili prepričava se i analizira na svakom koraku.

Taj koš Amerikanca u dresu Zadra Romea Travisa koji se tražio u šutu tijekom cijele utakmice zasigurno će zauzeti posebno mjesto u bogatoj povijesti zadarske košarke. I njegov veliki prijatelj Lebron James čestitao mu je nakon utakmice putem Twittera...

'Šut me nije išao, ali trener je vjerovao u mene. Navijači su nas vraćali u igru, hvala im na svemu. Nadam se njihovoj podršci i dalje jer prije mjesec dana nitko na nas ne bi uložio ni centa, a sada se možemo uključiti i u borbu za Final Four', kazao je Travis neposredno nakon susreta.

Ante Delaš, igrač koji je asistirao Travisu za pobjedu, teško je dolazio do riječi.

'Ovo se događa jedan puta u 50 godina. Ovo je čudo! Primili smo tricu s devet metara, bili smo pokopani. Srećom, trener je osmislio tu zadnju akciju, mi smo je dobro odradili i zasluženo slavili', govorio je Delaš u jednom dahu.

Da je riječ o fantastičnoj završnici kakva se na ovim prostorima ne pamti potvrđuju i riječi prekaljenog Bariše Krasića.

Zadar - Partizan 80:78

'U svojoj karijeri, a duga je 17 godina, ovakvo nešto niti sam vidio niti gledao na TV-u. Ovo je bilo uzbudljivije od onog finala kada je Partizan dobio Cibonu', rekao je Krasić dodavši:

'Nikako za one sa zdravstvenim problemima. Kad smo nakon primljene trice otišli na time-out, nismo vjerovali u pobjedu, bili smo šoku. Ali na klupi suigrači i treneri su nas dočekali uzvicima podrške, svi su vjerovali u pobjedu', dodao je Krasić kojemu je zasigurno nakon utakmice pao veliki teret sa srca jer upravo je on bio igrač koji je pri rezultatu 74:75 u akciji koja je prethodila nevjerojatnoj završnici izgubio loptu.

Što reći za kraj nego - neponovljivo.