HORVAT UOČI SP-A

Desno krilo Hrvatske: Ipak smo sportaši, priželjkujemo zlato!

15.01.2015 u 10:30

Bionic
Reading

Još je jedan dan ostao do premijerne utakmice hrvatskih rukometaša na svjetskom prvenstvu u Dohi. Igrači su se već priviknuli na klimatsku promjenu, ali i na uvjete koji će vladati u dvorani.

Ako je suditi po odrađenom na pripremama ali i najavama koje stižu iz redova hrvatskih rukometaša, 'kauboji' spremni dočekuju početak svjetskog prvenstva kojem je domaćin, od 15. siječnja do 1. veljače, bogati Katar. Desno krilo reprezentacije, Zlatko Horvat, uvjeren je da će mu krila s Jane biti dovoljna.

'Odradili smo dobre pripreme, a što je najvažnije - vjerujem da smo nakon njih skupili snage za cijeli turnir. Jer za devet utakmica, koliko će igrati finalisti, treba imati snage', kazao je Horvat.

U sklopu priprema odigrali ste dvije utakmice protiv Srbije. A nakon njih bilo je puno više stvari za pohvaliti.

'Slažem se. Bile su to dvije odlične provjere. Istina, pokazali smo neke slabosti, ali prije svega jer smo bili u punom treningu tih dana, a što se odrazilo ponajviše na nešto slabiju igru u obrani. No, mislim da se vidjelo puno više naših vrlina'.

Hrvatska je u krugu favorita, no to se mora dokazati i na terenu.

'Mi smo rekli svoje ciljeve i normalno da priželjkujemo najsjajnije odličje – dakle zlato. Ipak smo sportaši koji ne priznajemo da smo lošiji dok se ne dokaže na terenu. Ja se nadam da uz sreću i ako ostanemo zdravi možemo razveseliti naše navijače'.

Dakle, od Austrije, koju svi spominju - na pobjedničkom ste putu?

'To nam je želja. Što je najvažnije, dočekujemo tu utakmicu posve spremni, upoznati sa svim opasnostima koje nam Austrijanci mogu pripremiti. ta utakmica važna nam je i zbog cjelokupnog dojma. ne bi bilo dobro krenuti porazom'.

U Kataru je Horvat već bio pa zna kako će izgledati organizacijski dio prvenstva.

'Što god da će nam trebati oni će nam to omogućiti. Oni su, što se kaže, svemogući i sve će nama napraviti da nam ugode, tako da se uopće ne brinem', zaključio je Horvat. A nama nije preostalo ništa drugo nego im poželjeti da na prvenstvu odigra(ju) svih devet utakmica.