'sudar' na rujevici

Derbi Rijeke i Dinama igra se za prestiž, obje će se momčadi 'čuvati' za finale Kupa

11.05.2019 u 12:03

Bionic
Reading

Šećer na kraju, posljednju utakmicu 33. kola Hrvatski Telekom Prve lige danas na Rujevici (Arenasport 3, 19 sati) igraju Rijeka i Dinamo. Iako su oba trenera naglasila kako kalkulacija u derbiju neće biti svima je jasno kako im je ipak puno važniji finale Kupa koji se igra 22. svibnja u Puli

Dinamo i Rijeka mirno čekaju kraj prvenstvene sezone budući da je Dinamo već proslavio novi naslov prvaka, dok Rijeka s dvadeset bodova manje čvrsto drži drugo mjesto na prvenstvenoj tablici.

Za oba je trenera trenutno mnogo važnije nadolazeće finale Kupa u Puli koje će se odigrati 22. svibnja iako i Igor Bišćan i Nenad Bjelica naglašavaju da motiva niti jednoj momčadi neće nedostajati s obzirom na to da se radi o derbiju. Rijeka raspucana čeka Dinamo budući da je prošle subote deklasirala Istru u Puli zatresavši mrežu domaćina čak četiri puta, a Bišćan može biti zadovoljan činjenicom da je njegova momčad pokazala karakter dobrom reakcijom u utakmicama koje su uslijedile nakon teškog gostujućeg poraza od Hajduka.

Bišćan vjeruje da Rijeka neće imati problema s motivacijom u ovoj utakmici.

'Dolazi nam Dinamo, prvak i trenutno najbolja ekipa Hrvatske. Što se tiče kvalitete, sve se zna. Mi ćemo biti spremni odigrati dobru utakmicu pred punim tribinama i nadamo se dobroj podršci navijača. Vjerujem kako možemo ponoviti rezultat kojeg smo ostvarili posljednji put. Ako ti ova utakmica nije dovoljna za motivaciju, onda stvarno ne znam. Očekujem i od nas i od Dinama da budemo raspoloženi za borbu. Teško je predvidjeti koliko bi mogla ova utakmica utjecati na nadolazeći susret u finalu Kupa. Mislim da smo u utakmicama proteklih dana postali svjesni da se u nogometu ne može previše toga predvidjeti. Ono što je sigurno, bit će se lakše pripremiti za Pulu nakon pozitivnog rezultata. Dobar je rezultat uvijek najbolja motivacija', kaže trener Rijeke, a prenosi Dvoznak.com.

  • +5
HT Prva liga, 32. kolo: Istra - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Prilikom najave susreta Bišćan nije htio odati hoće li Dinamu suprotstaviti najbolje igrače koje trenutno ima na raspolaganju. Trener domaćih nema novih problema s izostancima i ne računa samo na duže odsutne igrače poput Tomečaka, Raspopovića i Gorgona.

>> MAXTV DERBI TJEDNA: Uživajte u omiljenom sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u.

Dinamo je ove sezone bio nedodirljiv za sve konkurente u prvenstvu, a Bjeličina je momčad i matematički potvrdila osvajanje novog naslova prvaka još sredinom travnja pobjedom nad Slaven Belupom u Koprivnici. Problem za Bjelicu definitivno predstavlja činjenica da njegova momčad nema rezultatskog motiva u posljednjim utakmicama prvenstva, no unatoč tome u prošlom je kolu Dinamo uvjerljivo slavio protiv Lokomotive kojoj su trebali bodovi za nastavak lova na europske pozicije. Za Bjelicu je trenutno definitivno važniji nadolazeći međusobni susret u Kupu, ali unatoč tome želi vidjeti dobru prezentaciju svoje momčadi i u prvenstvenom okršaju s Rijekom na Rujevici. Dodatni motiv će biti i činjenica da je Dinamo izgubio posljednje dvije utakmice na Rujevici...

Bjelica je pohvalno govorio o sljedećem suparniku.

  • +9
Hrvatski Telekom Prva Liga, 32. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Vrlo su efikasni, znamo njihovu kvalitetu. Sada igraju na jako dobroj razini, a iznimka je ta utakmica s Hajdukom kada su uvjerljivo poraženi. Odigrali su jako puno utakmica i znamo da je pred nama jako teška zadaća, no vjerujemo u našu motivaciju, volju i kvalitetu igrača. Mi ne razmišljamo o finalu Kupa. Idemo pobijediti ovu utakmicu, a onda ćemo kad dođe finale fokusirati se na to i pokušati to dobiti. Nećemo ništa skrivati jer se ništa ni ne može sakriti. S naše strane neće biti kalkulacija', odlučan je trener 'modrih' Nenad Bjelica.

U posljednjim utakmicama zbog manjka rezultatskog motiva Bjelica radi mnogo promjena u početnom sastavu Dinama, a ova utakmica ne bi trebala biti iznimka iako se radi o derbiju.

Hrvatska 1. liga

Lokomotiva-Osijek16:30
Rijeka-Dinamo Zagreb19:00
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb32264282
2.Rijeka32188662
3.Hajduk331511756
4.Osijek32158953
5.Gorica331581053
6.Lokomotiva321391048
7.Slaven Belupo336141332
8.Inter Zaprešić33842128
9.Istra 196133572122
10.Rudeš33352514

Sljedeće utakmice

14.5.Istra 1961-Inter Zaprešić
14.5.Rudeš-Hajduk
15.5.Slaven Belupo-Lokomotiva
15.5.Dinamo Zagreb-Gorica
15.5.Osijek-Rijeka