KONAČNA ODLUKA

Derbi 16. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Osijeka na Poljudu sudit će strani suci!

31.10.2022 u 19:33

Bionic
Reading

Derbi 16. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Osijeka (subota, 17.30, MAXSport 1), koji se igra na Poljudu, sudit će strani suci

Nije prvi put da strani suci dijele pravdu u hrvatskom prvenstvu, ali do sada im nije povjeren niti jedan derbi, zapravo ni u jednoj utakmici jedan od klubova nije bio netko od klubva iz velike četvorke (Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek).

Riječ je o sucima koji dolaze s Cipra. Predvodi ih Antonio Menelaus, sudac koji je do nedavno bio nepoznat čak i na samom Cipru.

Kako pišu Sportske novosti otkrio ga je Milorad Mažić, slavni sudac iz Srbije, koji je po završetku sudačke karijere odmah dobio ponudu s Cipra da dođe i 'počisti' organizaciju koja je godinama slovila za jednu od najkorumpiranijih u Europi.

Mažić je praktički maknuo sve prvoligaške suce. Paralelno s tim pažljivo je motrio mlade suce, poglavito one koji su sudili u drugoj pa i nižim ligama. I tamo je pronašao Menelausa.

Inače, strani suci već su sudili dvije HNL utakmice (Varaždin - Gorica i Lokomotiva - Varaždin) i nisu se proslavili.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.