NBA DOIGRAVANJE

Denver lagano do izjednačenja protiv LA Lakersa

26.05.2009 u 09:51

Bionic
Reading

U četvrtom dvoboju finala Zapada košarkaši Denver Nuggetsa su u svojoj dvorani svladali Los Angeles Lakerse 120:101. Ovom su pobjedom Nuggetsi izjednačili na 2:2

Četvrta utakmica prošla je u posvemašnjoj dominaciji Denvera, koji je mogao slaviti i puno uvjerljivije od konačnih +19. Domaćini su dobili svaku od četvrtina, a u zadnjoj su utrpali čak 43 koša. Iako nije zabio najviše, junak utakmice bio je Carmelo Anthony (15), koji je zbog bolova u trbuhu u poluvremenu bio na infuziji, a u drugoj četvrti je lakše ozlijedio i gležanj. Svejedno je dao sve od sebe i zato je bio nagrađen velikim pljeskom gledatelja, kao i J.R. Smith i Chauncey Billups, koji su postigli po 24 koša.

'Kad smo ostali bez Anthonya, stisli smo zube i pobijedili kao momčad, kao hrabra momčad. Moramo dobiti još dvije utakmice, ali nekako mi se čini da je ova bila ključna', kazao je Smith.

Trener Lakersa Phil Jackson bio je jako ljut na suce nakon utakmice u kojoj su svirane čak četiri tehničke, a bilo je ukupno 84 slobodna bacanja, do čega 49 Denverovih.

'Onaj tko je agresivniji, taj u košarci ima veliku prednost. Nažalost, večeras moji igrači nisu znali što je prekršaj, a što nije, a što je važnije, to nisu znali ni suci. Početkom utakmice mogao si nekome slomiti ruku, a ne bi svirali prekršaj, a kasnije je dosuđivan i svaki prijeki pogled', izrekao je Jackson.

Kod Lakersa je Kobe Bryant dao 34, a Pau Gasol 21 koš.