kod Minnesote

Demonstracija moći Slovenca Luke Dončića; pogledajte kako je vodio Dallas do pobjede

23.05.2024 u 08:57

Bionic
Reading

Košarkaši Dallasa poveli su protiv Minnesote u finalu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige, nakon što su u prvoj utakmici na gostujućem terenu slavili s 108:105

Dallas je predvodio Luka Dončić s 33 koša, od čega 15 zabio je u četvrtoj četvrtini, a imao je i osam asista, šest skokova i tri ukradene lopte. Početkom četvrte četvrtine Slovenac je zabio sedam uzastopnih koševa u 63 sekunde u sklopu serije 13-0, nakon koje je Dallas poveo 97-89. Kako je to izgledalo pogledajte u priloženom videu NBA lige...

Minnesota se vratila i povela 102-98 tri minute i 37 sekundi do kraja, a zatim je Dallas napravio seriju 8-0 i ostvario svoju prvu pobjedu u finalu Zapada. Kyrie Irving pridonio je pobjedi s 30 koševa, od čega je 24 ubacio u prvom poluvremenu, a imao je i pet skokova i četiri asistencije. PJ Washington dodao je 13 poena i sedam skokova, a Daniel Gafford 10 poena i devet skokova.

'Nevjerojatno. Kyrie nas je pokrenuo. Bez njega bismo vjerojatno gubili 20 na poluvremenu, pa nas je on pokrenuo. A ja sam mu morao malo pomoći u drugom poluvremenu', kazao je Dončić.

U momčadi Minnesote Jaden McDaniels ubacio je 24 poena, a Anthony Edwards 19 poena uz 11 skokova i osam asistencija. Karl Anthony Towns dodao je 16 poena i sedam skokova uz šut 6-20, Naz Reed 15 poena, a Rudy Gobert 12 poena i sedam skokova.

"Bili smo korak iza njih, posebno se to odnosi na mene. Jednostavno sam bio iscrpljen. Ali bit ćemo dobro, ovo je bio tek početak", kazao je Edwards.

Druga utakmica igra se u noći između petka i subote, a domaćin će opet biti Minnesota.

Cup tree provided by Sofascore
sve osim nogometa