SRETNO ANTE!

Delija od milijun dolara! Hrvatski borac večeras se bori za PFL-ov teškaški pojas i ogrmnu novčanu nagradu. Protivnik mu je opasni Brazilac s kojim ima neke neriješene račune

27.10.2021 u 09:55

Bionic
Reading

Sve je spremno za veliku priredbu, finale treće sezone PFL-ovog turnira, na kojem ćemo posebno pratiti finale teške kategorije u kojem će se sastati Hrvat Ante Delija i Brazilac Bruno Cappelozza

Bit će to revanš njihove borbe iz prvog kola održane u svibnju u kojoj je Cappelozza slavio nokautom nakon samo 46 sekundi. Ovo je ipak jedna potpuno druga borba, posebno s Delijine strane, piše portal Fight Site i navodi kako za razliku od prvog okršaja, u koji je ušao previše opušten i samouvjeren, Dubrovčanin ovog puta itekako dobro zna kakvog borca ima protiv sebe. Snagu njegovih udaraca je osjetio i prema tome jako dobro može odrediti svoju strategiju.

Ut to, Delija je dobio i na kilaži. Za razliku od prve borbe ovih boraca u koju je ušao sa 105.8 kilograma, Ante je ovog puta na nešto malo više od 110. Cappelooza, koji je u prvoj borbi bio na 106.1, također je nešto teži. Ovog je puta njemu vaga pokazala 107.2 kilograma. Četiri kilograma nekad mogu puno značiti, posebno ako taktika bude što prije doći do pozicije za hrvanje i odvođenje borbe na pod. Zanimljivo, iako je teži nego u prvoj borbi protiv Brazilca, Ante je zapravo jedan kilogram lakši nego za prošlu borbu, u kojoj je savladao Denisa Goltsova.

Ante je, podsjeća Fight Site, u prvu borbu ušao kao veliki favorit, dok je sada autsajder. 

Sučeljavanje je, navodi isti izvor, proteklo uz međusobni respekt, ali i ponešto napetosti, odnosno vidljivo je kako je fokus boraca u potpunosti na borbi i nagradi od milijun dolara koja će pripasti pobjedniku.

Sučeljavanje Delije i Cappelozze, kao i svih ostalih sudionika priredbe, možete pogledati OVDJE

Uz Antu će biti poznati boksač Stipe Drviš. Priredba je na rasporedu danas od 22.30 u Hollywoodu, ali onom na jugu okruga Broward na Floridi. Antina borba je sedma borba večeri.