ATP MIAMI

Del Potro prejak za Ivu Karlovića

25.03.2012 u 10:33

Bionic
Reading

Kroz cijeli meč Karlović nije imao niti jednu break-priliku i uglavnom je statirao na servis jedanaestog nositelja na turniru

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije uspio osigurati "hrvatski derbi" na ATP turniru u Miamiju, iz Masters serije 1000. U dvoboju dvometraša Argentinac Juan Martin del Potro je slavio sa 7-5, 6-4. Tako će u idućem kolu Del Potro igrati protiv Marina Čilića.

Kroz cijeli meč Karlović nije imao niti jednu break-priliku i uglavnom je statirao na servis jedanaestog nositelja na turniru. Jedina mu se, donekle, šansa otvorila u zadnjem gemu meča kada je Del Potro servirao za pobjedu. Imao je Karlović 15-30 i izjednačenje, ali je na tome i ostalo. Bio je to njihov treći međusobni meč u karijeri i druga pobjeda za najboljeg argentinskog tenisača.

Recimo da je Del Potro osvojio prvih 14 poena na vlastiti servis, što je jedan od primjera koliko je dominirao na svom početnom udarcu, pogotovo tijekom prvog seta. Ipak, Karlović se držao do 5-5 i tada prvi put ispustio servis. Od tih 5-5 u prvom setu Del Potro je uzeo četiri gema zaredom. Poveo je 7-5, 2-0 i nakon toga držao meč u svojim rukama.

Idući meč je, dakle, dvoboj Del Potra i Čilića. Bit će to njihov šesti međusobni meč, a trenutačno Del Potro vodi s 3-2.

Recimo i da je uspješno na turniru svoj posao započeo Novak Đoković, prvi tenisač svijeta koji brani prošlogodišnji naslov. U 2. kolu je Đoković pobijedio Marcosa Baghdatisa sa 6-4, 6-4.