MUČI GA TRŽIŠTE

Del Bosque otkrio zašto je idealan izbornik

05.09.2012 u 09:41

Bionic
Reading

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque otkrio je u ekskluzivnom intervjuu za AS da nikada nije razumio nogometno tržište i način poslovanja

Del Bosque (61) je prekinuo svoju igračku karijeru u Real Madridu 1984. godine, a nakon toga je ostao u klubu kako bi se dalje razvijao kao trener. Španjolski izbornik otkrio je da je kvaliteta igrača i trenera u Realu bio razlog zbog kojeg je danas postao trener kakav je.

'Ne razumijem se u posao, ne razumijem tržišne cijene kao ni cijelo tržište. Jedino u što se razumijem je nogomet. To mogu zahvaliti svim igračima i trenerima koji su prošli kroz Real Madrid u kojem sam proveo najveći dio svog života. Bio sam kao spužva, upijao sam od svakoga svakodnevno,' rekao je Del Bosque i nastavio.

'Učio sam od svakog trenera nakon što sam se umirovio kao igrač. Od Lea Beenhakkera, Johna Toshacka, Juppa Heynckesa, od svih njih sam pokušao učiti,' veli španjolski izbornik, te već vidi trenerski potencijal u jednom od svojih igrača u reprezentaciji.

'Xavija (Barcelona) vidim kao trenera u budućnosti. On je poput trenera na terenu. Pokupio je sve dobro od Barcelone. Razumna je i prijateljska osoba s kojom bi bio užitak raditi,' rekao je, između ostalog, Del Bosque.