BORBA ZA PRVO MJESTO

Del Bosque otkrio karte, Čačić svoj sastav još skriva

20.06.2016 u 18:20

Bionic
Reading

U utorak se od 21 sat na novom stadionu u Bordeauxu igra odlučujuća utakmica za prvo mjesto u skupini D. Španjolci imaju dvije pobjede, dok Hrvatska s pobjedom i remijem, ako pobijedi, može preuzeti vrh. No oba izbornika u taj će dvoboj ući s promijenjenim sastavima

#‎navijajmokao1

U tijeku je i nagradni natječaj na društvenim mrežama (Twitter, Facebook i Instagram) koji poziva sve zainteresirane da se uključe i podrže Hrvatsku nogometnu reprezentaciju fotografijom predmeta koji im donosi sreću uz objavu s #‎navijajmokao1. Svi znamo kako znanje i iskustvo ponekad nisu dovoljni te da je u životu važno imati i malo sreće. Više na http://bit.ly/Navijajmokao1


Preventivni Modrićev izlazak u dvoboju s Česima, te konstatacija dr. Nemeca kako je 'zbog zamora materijala' bolje da Modrić propusti okršaj protiv Španjolske, jasan je signal izborniku Čačiću da za taj dvoboj promiješa karte.

I zato je sigurno da će Modrić ostati na klupi.

Također, pitanje je u kakvom je stanju Mario Mandžukić koji je po povratku iz St. Etiennea išao na magnetsku rezonanciju, a potom je u nedjelju propustio još jedan trening. I za njega je dr. Bahtijarević izjavio kako će se o njegovom nastupu odlučivati tek na dan utakmice.

No izbornik Čačić ima i četvoricu igrača sa žutim kartonima (Badelj, Brozović, Strinić, Vida), i ukoliko jedan od njih dobije drugi žuti, morat će propustiti dvoboj osmine finala. Dakle, i u ovom slučaju Čačić ima razloga za kalkulacije.

Na treningu u nedjelju, iako on ne mora biti mjerodavn, Čačić je među igrače tzv. prve momčadi, gurnuo i mladog Antu Ćorića. S obzirom na to da je Modrić out, ali i da Kovačić nije adekvatno odgovorio na terenu kao njegova zamjena u okršaju protiv Češke, čini se da bi na Modrićevoj poziciji mogao zaigrati Brozović. U veznom redu tada bi se mjesto otvorilo za sjajnog mladog Dinamovog veznjaka Ćorića.

Ostaje otvoreno i pitanje napadača, ako Mandžukićevo stanje uistinu ne bude jamčilo njegov maksimalni angažman, prema nekim najavama - priliku bi mogao dobiti Marko Pjaca

I dok je Čačićev sastav teško dokučiti, španjolski novinari koji su se pojavili u Bordeauxu već znaju momčad. Ili oni tako misle. No vjerujemo im na riječ i prema njihovim najavama Del Bosqueov će sastav izgledati ovako: De Gea - Bellerín, Piqué, San Jose, Alba - Busquets - Silva, Koke, Iniesta, Nolito - Aduriz.

Prema tome, Juanfran, Sergio Ramos, Cesc Fabregas i Alvaro Morata, koji su igrali veći dio utakmica s Češkom i Turskom, trebali bi ostati na klupi.

Ramosov izostanak je i očekivan, s obzriom na to da ima žuti karton, pa bi novim kartonom protiv Hrvatske morao pauzirati u osmini finala.