TROFEJ KOJI NEODOSTAJE

Del Bosque odabrao 'furiju' koja će loviti posljednje zlato

27.05.2013 u 19:02

Bionic
Reading

Vicente del Bosque, izbornik španjolske nogometne reprezentacije, sastavio je preliminarni popis od 26 igrača za Kup konfederacija u Brazilu, na kojem se nalaze vratar Real Madrida Iker Casillas i Chelseajev napadač Fernando Torres

Iker Casillas, vratar koji je u Real došao još kao dječak i s vremenom postao ikona kluba, ovu sezonu neće pamtiti po dobrome. Najprije ga je trener Jose Mourinho gurnuo na klupu, a kad se vratio pred gol, slomio je palčanu kost. Nakon oporavka više nije uspio vratiti 'jedinicu' koju je ugrabio Diego Lopez. Iako u zadnje vrijeme Casillas nije branio, španjolski izbornik i dalje ga tretira kao jednog od ključnih igrača. Torres se, pak, vratio u nacionalnu momčad zahvaljujući vrlo dobrim partijama u dresu Chelseaja u zadnje vrijeme.

David de Gea, Isco i Thiago Alcantara nsiu dosputni Del Bosqueu za Kup konfederacija, jer će nastupati za U-21 reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Izraelu. Kup konfederacija počet će 15. lipnja. Španjolska se nalazi u skupini u kojoj su još Urugvaj, Tahiti i Nigerija, a Španjolci će u Brazilu hvatati posljednji veliki trofej koji im nedostaje u kolekciji nakon zlata na Euru ('64, '08, '12), mundijalu ('10) i Olimpijskim igrama ('92) koje su već osvajali.

Amerikanci su prije četiri godine šokirali 'furiju' u polufinalu kupa konfederacija


Del Bosqueov popis za Kup konfederacija:

vratari: Casillas (Real Madrid), Reina (Liverpool), Valdés (Barcelona).
Braniči: Monreal (Arsenal), Jordi Alba (Barcelona), Albiol (Real Madrid), Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Azpilicueta (Chelsea), Arbeloa (Real Madrid).
Vezni igrači: Iniesta (Barcelona), Cazorla (Arsenal), Busquets (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Xavi Hernández (Barcelona), Javi Martínez (Bayern), Javi García (Manchester City), Beñat (Betis).
Napadači: Mata (Chelsea), Silva (Manchester City), Cesc Fábregas (Barcelona), Pedro (Barcelona), Jesús Navas (Sevilla), Villa (Barcelona), Fernando Torres (Chelsea), Soldado (Valencia)