engleska; liga kup

Dejan Lovren zaigrao za 'redse' nakon pet mjeseci 'hlađenja'; Manchester United izbjegao blamažu protiv trećeligaša

26.09.2019 u 00:07

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu u 3. kolu Liga kupu, u kojem je Liverpool slavio 2:0 na gostovanju kod trećeligaša Milton Keynesa. Mateo Kovačić nije konkurirao za sastav Chelseaja koji je sa 7:1 svladao četvrtoligaša Grimsby Town...

Manchester United se provukao u 4. kolo protiv trećeligaša Rochdalea tek boljim izvođenjem jedanaesteraca na Old Traffordu. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1, United je poveo golom Masona Greenwooda u 68. minuti, ali je Rochdale u 76. minuti izjednačio golom Lukea Mathesona. U raspucavanju je bilo 5:3 za 'crvene vragove'.

No, tri trećeligaša su uspjela izbaciti momčadi iz Premier lige. Oxford je s čak 4:0 pobijedio West Ham. Sunderland je s minimalnih 1:0 slavio u gostima kod Sheffield Uniteda, a Burton je s 2:0 pred svojim navijačima nadigrao Bournemouth. Ta će utakmica ostati upamćena i po tri prekida zbog nestanka električne energije pa je sučev dodatak trajao čak 28 minuta.

Nakon 59 godina među 16 preostalih momčadi u engleskom Liga kupu neće biti nijednog drugoligaša. Posljednji koji je to mogao izboriti od momčadi iz Championshipa bio je Reading, ali je Wolverhampton ipak izborio prolaz u 4. kolo boljim izvođenjem jedanaesteraca.

  • +7
Premier liga, Manchester United - Leicester City Izvor: Profimedia / Autor: NN

Dejan Lovren napokon je dobio priliku zaigrati za Liverpool. Jürgen Klopp izvadio ga je iz 'frizera' na utakmici protiv trećeligaša, a Lovrenu je ovo prvi nastup u službenom meču 'redsa' još od svibnja. Ove sezone od devet službenih utakmica Lovren je, do ove današnje, na samo dvije bio među rezervama. Na ostalih sedam nije bio ni na klupi...

Chelsea je na svom Stamford Bridgeu sa 7:1 savladao Grimsby. Golove za 'bluese' su zabili Barkley, Pedro, Zouma, James, Hudson-Odoi i dva Batshuayi. Jedini gol za goste je postigao Green.

Engleska Liga kup

Wolverhampton-Reading5:3 pn.
Manchester United-Rochdale6:4 pn.
Chelsea-Grimsby7:1
Oxford United-West Ham4:0
MK Dons-Liverpool0:2
Sheffield United-Sunderland0:1
Brighton-Aston Villa1:3
Burton Albion-Bournemouth2:0