uspomena iz 2020. godine

Dejan Lovren dobio priznanje od hrvatskih navijača kojem se nije nadao; ono što je izveo protiv Francuske rijetko se viđa

04.01.2021 u 11:39

Bionic
Reading

Pogodak Dejana Lovrena za vodstvo hrvatske nogometne reprezentacije na Stade de Franceu protiv Francuske u dvoboju Lige nacija najbolji je reprezentativni pogodak u 2020. godini, odlučili su hrvatski navijači

Izbor za reprezentativni pogodak godine održan je na službenim kanalima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na Twitteru i Instagram Storyju, a Lovren je slavio ispred Matea Kovačića i njegovog gola Portugalu u Splitu.

Lovren je zabio vodeći gol za Vatrene u porazu 2:4 u susretu 2. kola Lige nacija u rujnu prošle godine.

Igrala se 16. minuta kad je Hrvatska povela. Nakon kornera je Lovren 'okrenuo' fintom Hernandeza i snažnim udarcem s desetak metara fantastično pogodio suprotni kut Huga Llorisa. Potez kakav se, kada su obrambeni igrači u pitanju, zaista rijetko viđa. Video gola pogledajte OVDJE.

Hrvatska je u 2020. godini, zbog pandemije koronavirusa, odigrala samo osam utakmica - šest u Ligi nacija te dvije prijateljske. Vatreni su ostvarili dvije pobjede, remi i pet poraza uz razliku pogodaka 14:20.