HEROJ ARGENTINE

Debitant uništio Brazil u latinskom derbiju

22.11.2012 u 09:40

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici 'Superclasica Amerika' odigranoj na legendarnoj La Bomboneri u Buenos Airesu Argentina je savladala Brazil 2-1, ali je ukupnu pobjedu odnio 'seleçao' nakon boljeg izvođenja penala

Slavne južnoameričke reprezentacije, sastavljene od igrača iz domaćih liga, ogledale su se dva puta u nešto više od dva mjeseca nakon što je Brazil dobio prvu utakmicu u Goianiji 19. rujna s 2-1.

Prvotno je uzvratna utakmica trebala biti odigrana 3. listopada sjevernoargentinskom gradu Restistenciji, ali je termin odgođen zbog kvara generatora koji je onemogućio puno osvjetljenje travnjaka.

Sva tri gola u regularnom dijelu susreta postignuta su u završnici susreta u samo devet minuta. Oba je gola za 'gauče' zabio krilni napadač Newell's Old Boysa Ignacio Scocco, kojem je ovo bio debitantski nastup u nacionalnom dresu u 27. godini života.

U 81. minuti je Scocco poentirao iz penala nakon prekršaja Jeana nad Juanom Manuelom Fernandezom u kaznenom prostoru. U 83. minuti je izjednačio Fred upravo na asistenciju Jeana, da bi u 89. minuti pobjedu Argentini donio Scocco prizemnim udarcem nakon dodavanja Martineza.

Kako je to bio rezultat identičan onom iz prvog susreta, pristupilo se izvođenju udaraca s bijele točke, a ondje se Argentina nije oporavila od prva dva promašaja Martineza i Montilla.

'Osvojiti ovaj trofej je vrlo važno jer Argentina ima sjajne igrače, sjajan talent. Vrlo smo sretni,' komentirao je nakon susreta brazilski napadač Neymar.

Superclasico Amerika, uzvratna utakmica:
Argentina - Brazil 2-1 (Scocco 81, 89 / Fred 83), uk. rezultat 3-3 / 3-4 na penale

Snimka uzbudljivog dvoboja