borba za ostanak

'Davljenik' doveo pojačanje iz hit ekipe HT Prve lige; iskusni branič potpisao za 10. klub u svojoj karijeri

09.01.2020 u 14:33

Bionic
Reading

Varaždin se pojačao Marijom Špičićem iz Gorice

Varaždin je ove sezone iz 2. HNL ušao u Hrvatski Telekom Prvu ligu, ali ne mogu se pohvaliti da imaju sezonu iz snova. Kao i brojni drugi novopečeni prvoligaši i Varaždinci muku muče s prilagodbom na najviši rang hrvatskog nogometa.

Nakon 19 odigranih kola, na pola sezone, imaju 12 osvojenih bodova i nalaze se na 10. mjestu prvenstvene ljestvice. Ispred njih su Istra 1961 s jednakim brojem bodova, te Inter s bodom više što znači da će borba za ostanak u ligi biti napeta do samog kraja.

Kako bi i iduće sezone zadržali prvoligaški status, u Varaždinu su se odlučili pojačati ekipu. 31-godišnji branič Matija Špičić je novi igrač Varaždina. Špičić je karijeru započeo u Zagrebu, a kasnije je igrao za Tavriyu, Sibir, Istru, Inter Baku, Osijek, Dinamo Tbilisi, Wislu Krakow i Goricu. Varaždin će mu biti 10. klub u karijeri.

Špičić je bio vrlo važan igrač za Goricu kojoj je iznimno pomogao još u drugoj ligi, ali onda je Marijan Čabraja izrastao u ponajboljeg lijevog beka u HT Prvoj ligi i polako istisnuo Špičića iz ekipe. Ove sezone je upisao svega jedan nastup za Goricu pa je odlučio karijeru nastaviti u Varaždinu u koji stiže kao slobodan igrač jer je ušao u zadnjih šest mjeseci ugovora s Goricom.

'Bilo mi je veliko zadovoljstvo dvije godine biti dio ekipe jer smo napravili povijesni rezultat, od ulaska u HT Prvu ligu do najboljeg debitanta u ligi i to je ono čime se najviše ponosim i što će mi ostati u sjećanju. Vjerujem da će dečki nastaviti tamo gdje smo stali i želim bivšim suigračima i trenerima sve najbolje u ovoj i svim sljedećim sezonama', rekao je Špičić za službene stranice Gorice i tako okrenuo novi list u svojoj karijeri.