zbog dopinga

Dario Šarić i suigrači iz Phoenixa u šoku; NBA liga suspendirala najveću zvijezdu kluba: Užasno sam razočaran!

25.10.2019 u 11:53

Bionic
Reading

Centar Phoenix Sunsa Deandre Ayton, suigrač hrvatskog reprezentativca Darija Šarića, bio je pozitivan na doping zbog čega je suspendiran 25 utakmica bez plaće, objavila je NBA u četvrtak. Velik je to šok za mladu i ambicioznu momčad iz Arizone...

Ayton (21), prvi izbor na draftu 2018. godine, bio je pozitivan na zabranjeni dijuretik, dodaje vodstvo NBA. Suspenzija počinje teći od petka i utakmice Phoenixa protiv Denver Nuggetsa.

Ayton koji je s Bahama, u svojoj prvoj sezoni u NBA je imao prosjek po utakmici od 16,3 koševa i 10,3 skokova, a u prvoj utakmici sezone protiv Sacramento Kingsa upisao je 18 koševa, deset skokova i četiri bloka. Nema sumnje kako je ova šokantna vijest iznenadila Šibenčanina Šarića i suigrače koji će bez svog najboljeg igrača u sastavu sljedećih 25 utakmica biti u velikim problemima.

'Želim se ispričati svojoj obitelji, cijelom klubu Phoenix Suns, suigračima, partnerima, navijačima i cijeloj Phoenix zajednici. To je bila nanamjerna greška i nažalost ja sam u svoje tijelo unio nešto za što sam bio potpuno nesvjestan o čemu se radi', navodi Ayton u svom priopćenju.

'Razumijem kakav utjecaj to ima na mnoge druge i zato iskreno žalim. Užasno sam razočaran jer sam iznevjerio momčad. Nastavit ću surađivati s NBPA kroz arbitraži u nadam se pozitivnom rezultatu', dodao je.

Izvor: Wochit / Autor: tportal.hr