VELIKA VIJEST!

Dario Kostović stiže u Medveščak

07.02.2011 u 15:22

Bionic
Reading

Splićanin Dario Kostović godinama uspješno igra u jakoj švicarskoj ligi, a od iduće sezone obući će dres zagrebačkog Medveščaka. Tako je uspješno okončano dugogodišnje nastojanje uprave kluba da u svoje redove dovede 190 centimetara visokog napadala Lugana

Premda Medveščak još nije osigurao ni play-off u aktualnoj sezoni, uprava kluba već radi na planovima i pripremama za narednu godinu. Tako će svakog ljubitelja hokeja razveseliti vijest da će nakon 10 godina profi igranja u Švicarskoj u Zagreb stići Dario Kostović, hokejaš koji je već dulje vremena pri vrhu liste želja i Medveščaka i hrvatske reprezentacije. Vijest je još uvijek neslužbena, ali na potvrdu iz kluba nećemo dugo čekati.

Rođen je u Splitu, no Dario je kao mali stigao u Švicarsku i prve hokejaške korake napravio u Kloten Flyersima. Nažalost, njegovi domaćini pobrinuli su se da Kostović ne zaigra ni na jednom Svjetskom prvenstvu pod hrvatskom zastavom. Naime, tvrdili su da, da bi smio igrati za Hrvatsku, barem dvije godine mora igrati u nekom hrvatskom klubu, a usput su ga pozvali i na širi popis reprezentacije. U slučaju Darija Kostovića, dakle, njegova hrvatska putovnica i mjesto rođenja ne znače mu ništa; danas može igrati samo za Švicarsku.

Kako bilo, ideja vodstva kluba je da u svlačionici 'medvjeda' stanuje što više hrvatskih igrača, pa dolazak Kostovića svakako treba promatrati u svjetlu te ideje, ali i činjenice da je riječ o zaista dobrom momčadskom igraču.