MUKE ŠIBENSKOG DRAGULJA

Dariju Šariću zbog milijuna propada još jedna NBA sezona

23.06.2015 u 09:34

Bionic
Reading

Prema pisanju američkog ESPN-a Dražen Petrović će još godinu dana ostati jedini Šibenčanin u povijesti NBA lige

Darija je još prošloga ljeta kao 12. izbor NBA drafta odabrao Orlano i odmah ga proslijedio u ruke Philadelphije. Sixersi su ovoga ljeta računali na dolazak svestranog Hrvata, ali prema pisanju ESPN-a sve se odgađa za godinu dana.

Philadelphia je pokušala pregovarati o iznosu odštete za instantno dovođenje Šarića u svoje redove, no čini se kako do kompromisa nije došlo i Šarić, ako su informacije Amerikanaca točne, još jednu godinu ostaje u Istanbulu. Idućeg ljeta put mu je otvoren, ali ESPN upozorava i na novu moguću komplikaciju.

Naime, ako Dario odlazak u NBA odgodi za još jednu sezonu (a i tada bi imao samo 23 godine i pregršt iskustva iz Eurolige) prema kolektivnom ugovoru više ne bi morao biti plaćen po skromnijim 'rookie standardima', već bi imao odrješene ruke za pregovore o daleko većim svotama kao što je to u Bullsima učinio Nikola Mirotić. Idućeg ljeta klubovima će porasti i prihodi zbog ekspanzije isplaćenih TV prava i Dario odlazak u NBA može kalkulirati i sa sportske i s financijske strane.

Šarić skuplja iskustvo prije prelaska u NBA koji će doći s vremenom...