ŠAHTAROV DIJAMANT

Darijo Srna ima najviše centaršuteva u Ligi prvaka

18.10.2011 u 10:07

Bionic
Reading

Hrvatski je reprezentativac u dosadašnjim Šahtarovim iskušenjima u Ligi prvaka, protiv Porta i Apoela iz Nikozije, skupio najviše centaršuteva od svih igrača u Ligi prvaka. Ukupno je s desnog boka u 16-terac suparničkih momčadi ubacio 14 lopti

U srijedu na Donbass Areni u Donjecku dvoboj trećeg kola G-skupine Lige prvaka igraju nogometaši Šahtara i Zenita iz St. Peterburga. Riječ je o srazu dvaju pobjednika Kupa Uefe, danas Europske lige iz 2008. (Zenit) i 2009. (Šahtar) godine.

Na svom su travnjaku ukrajinski prvaci u posljednjih 15 europskih utakmica izgubili samo jednom: prošle sezone od Barcelone 1:0 u srazu Lige prvaka. Ostvarili su pritom 11 pobjeda i tri remija.

Sastav koji vodi talijanski trener Luciano Spalletti nije pak pobijedio niti jednom pri trima prethodnim europskim gostovanjima. Jedan od najzanimljivijih statističkih podataka vezanih za utakmicu tiče se kapetana Šahtarove momčadi Darija Srne. Hrvatski je reprezentativac u dvama dosadašnjim Šahtarovim iskušenjima u Ligi prvaka, protiv Porta odnosno Apoela iz Nikozije, skupio najviše centaršuteva od svih igrača u Ligi prvaka. Ukupno je s desnog boka u 16-terac suparničkih momčadi ubacio 14 lopti.