I TAKO SVAKE SEZONE

Darijo Srna dolazi u Barcelonu... još jednom!

01.09.2016 u 20:04

Bionic
Reading

Darijo Srna (34) iz Šahtara prelazi u Barcelonu. I tako svake sezone negdje u ovo doba godine pa ništa drugačije nije ni sada...

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna u seniorskoj karijeri igrao je samo za dva kluba – Hajduk i Šahtar. U momčadi ukrajinskog prvaka je od 2003. te je tamo postao legenda, čovjek s najviše nastupa koji već jako dugo nosi i kapetansku vrpcu.

Tijekom uspješne karijere u kojoj je s Ukrajincima osvojio osam prvenstava, šest domaćih kupova, sedam superkupova i jedan Kup Uefa, Srna je imao mnoge ponude velikih klubova, posebno iz Engleske i Španjolske, no odlučio je ostati vjeran Šahtaru.

No posljednjih godina, uvijek u isto vrijeme, kada je završavao ili je završio prijelazni rok, Srnu se selio u europske velikane pa tako i u Barcelonu.

Hrvatskog braniča na desnom boku već nekoliko puta su novinari poslali prema Camp Nouu. Tradicija nije iznevjerena ni u 2016. O tome su prvo počeli pisati ukrajinski mediji, zatim su istu informaciju prenijeli španjolski, a ni u Hrvatskoj nisu ostali hladni na to da Srna dolazi u Barcelonu... po tko zna koji put.