ŽESTOKA BITKA

Danski rukometaši srušili Francuze s olimpijskog trona

21.08.2016 u 20:44

Bionic
Reading

Prvi put u povijesti danski rukometaši su postali olimpijski pobjednici. U sjajnom finalnom susretu svladani su Francuzi 28:26 (16:14) te su ih tako zaustavili na putu do trećeg uzastopnog olimpijskog zlata

Danske rukometašice su najuspješnije u povijesti s tri olimpijska zlata, a sada su se na 'olimp' prvi puta uspeli i danski rukometaši.

Francuska je nešto bolje ušla u susret, povela je 3:1, međutim nakon što su Danci došli na 5:5, do same završnice prvog dijela gledali smo izjednačenu igru u kojoj su se momčadi izmjenjivale u vodstvu. U posljednje dvije minute Danska je s dva gola pobjegla na odmor s plus dva (16:14) .

U drugom dijelu Danci nisu ispuštali prednost. U 49. minuti imali su velikih 25:20, no aktualni svjetski prvaci smanjili su na svega gol zaostatka (26:25). Danci potom bježe na 28:25 i Francuska se nije uspjela vratiti. Na koncu je završilo 28:26.

Dance je do najvećeg uspjeha u povijesti predvodio Mikkel Hansen s osam golova, dok su Lasse Svan, Kasper Sondergaard, Morten Olsen i Henrik Toft Hansen dodali po četiri gola. Kod Francuza su najefikasniji bili Michael Guigou sa šest, Nikola Karabatić s pet, te Daniel Narcisse sa četiri gola. Sjajni Thierry Omeyer je imao 15 obrana, dvostruko više od svog danskog kolege Niklasa Landina, no nije pomoglo.USKORO