ZA PRVO MJESTO (20.15)

Danska daje odgovor koliko smo dobri

20.01.2011 u 15:55

Bionic
Reading

Hrvatske rukometaše danas (20.15) očekuje posljednja utakmica u prvoj fazi igranja po skupinama. Suparnici su stari znalci Danci, a na leđima Golužinih izabranika je pritisak pobjede. Tekstualni prijenos pratite na tportalu

Hrvatska brani srebro s prošlog Svjetskog prvenstva, a utakmica s Danskom dat će odgovor jesmo li dovoljno dobri da opet uđemo u borbe za medalje. U slučaju poraza od Hansena, Lindberga i društva naši dečki bio u drugu fazu prenijeli samo bod (Srbija) i tako si smanjili šanse za polufinale.

'Hrvatska je favorit SP-a. Imaju sve i zaslužuju maksimalan respekt. Spremili smo neka iznenađenja', riječi su danskog izbornika Ulrika Wilbeka koji, kao i njegovi vojnici, izuzetno cijeni Hrvatsku i njoj nameće ulogu favorita.

Na natjecanjima su se ove dvije reprezentacije susrele 11 puta, a Hrvatska je upisala sedam pobjeda (četiri poraza). No, Danci na ovom SP-u izgledaju sjajno, melju svih 60 minuta i prva četiri suparnika su im se nisu mogla suprotstaviti. Usto, većina dvorane bit će obojana u danske boje.

Ako Hrvatska želi do bodova, osim Balića i Vorija, veliki obol moraju dati Valčić, Lacković, Duvnjak, Vuković, obrana mora biti najčvršća dosada, a i golmani moraju imati svoj dan. Ako će nešto od toga nedostajati, Hrvatska bi mogla prestati razmišljati o novoj svjetskoj medalji.

'Imamo snage za Dansku. Moramo je dobiti ako želimo napraviti posao. Spremni smo za to', poručio je Goluža, a sada to treba ostvari parketu.