glavna tema španjolskih medija

Dani Olmo sljedećeg ljeta vraća se u španjolsku La Ligu, a najveće zasluge za njegov brutalni napredak pripisuju HT Prvoj ligi

11.09.2021 u 15:25

Bionic
Reading

Ofenzivni veznjak RB Leipziga, 23-godišnji Dani Olmo, silovitom se brzinom penje prema nogometnoj eliti. Još u siječnju prošle godine bio je igrač zagrebačkog Dinama i član U-21 španjolske reprezentacije. No, svojim se igrama prvo izborio za mjesto u A reprezentaciji, a potom i osigurao bogati transfer u RB Leipzig

Iako je još igrama u Dinamovom dresu dao naslutiti da ima nevjerojatne kapacitete, prelazak Danija Olma u znatno jaču njemačku Bundesligu, to je samo potvrdio.

Vrlo brzo izborio se za mjesto u udarnom sastavu momčadi koju je tada vodio Julian Nagelsmann, a potom se ustalio i kod Luisa Enriquea u reprezentativnom kadru Španjolske.

Uvidjevši kako se Olmo razvija, isti onaj koji im je pobjegao u zagrebački Dinamo kao 16-godišnjak, u Barceloni su odlučili dovesti ga nazad u svoje dvorište.

Međutim, sada Barcelona više nije toliko bogata ni poželjna 'udavača', i zov iz katalonskog velikana u prvi je tren odbijen.

'Sve se jako brzo dogodilo, nisam niti stigao razmisliti o ponudi', opravdao je Olmo ovoljetnu odbijenicu Barceloni za njemačke medije. Osim toga, Barcelona u ovom trenutku nije imala ni 75 milijuna eura, koliko je tražio njemački klub na ime odštete.

No, ove subote sve relevantne španjolske sportske tiskovine, posvetile su Olmu novi prostor te uvjeravaju kako je Barcelona upravo njegovo ime podcrtala kao primarnu metu sljedećeg ljeta. Ne siječnja, jer i Olmo je rekao da želi s RB Leipzigom napraviti iskorak, ali da neće imati ništa protiv vratiti se u sezoni 2022/23 na Nou Camp.

'Olmo je kao kadet napustio Barcelonu. U pitanju su bili sportski razlozi, Dinamo mu je ponudio igranje u prvoj momčadi. Bio je to riskantan ulog, ali se Olmu isplatio. Sada želi slijediti put koji su prošli Gerard Pique, Cesc Fabregas i Eric Garcia - vratiti se u svoj klub', piše Mundo Deportivo te nastavlja.

'On razumije igru ​​s loptom, a razumije je i bez lopte, kao kolektivni sport u kojem morate biti podrška i imati taktički osjećaj. Neće puknuti. Njegovo vrijeme u Hrvatskoj učinilo ga je konkurentnijim na svim razinama. Tamo je napravio brutalan skok i zaslužio mjesto u eliti', zaključak je teksta o Olmu.