Španjolac otvorio dušu

Dani Olmo rekao pravu istinu o svojim željama i propalom transferu iz Dinama; dotakao se kritički i milijunske odštete

04.09.2019 u 12:45

Bionic
Reading

Ljetni prijelazni rok, kada je zagrebački Dinamo u pitanju, prošao je bez mega-transfera o kojem se mjesecima govorilo. Mladi Španjolac Dani Olmo ostao je u Dinamu i to je svakako najbolja moguća vijest za trenera Nenada Bjelicu uoči početka Lige prvaka. No, svakako je zanimljivo čuti kako cijelu ovu situaciju vidi Olmo

Nakon što je doznao da ipak ostaje u Dinamu 21-godišnji Španjolac Dani Olmo nije davao nikakve izjave. Zapravo, u tom trenutku nije bilo jasno je li razočaran što klub nije prihvatio niti jednu ponudu ili je sretan što će s Dinamom igrati na velikoj sceni u Ligi prvaka.

'Da, ostao sam na kraju u Dinamu. Tko zna, možda nisam napravio dovoljno da bih realizirao transfer. Ali htio sam igrati Ligu prvaka, a Dinamo igra u tom natjecanju. Apsolutno ću dati sve od sebe na svakoj utakmici da bih pomogao Dinamu ostvariti što bolji rezultat u Ligi prvaka te, naravno, u HNL-u. Fokusiran sam samo na Dinamo, glava mi je posve čista, ne razmišljam više uopće o transferu', kazao je za Sportske novosti Olmo kazavši najveću istinu. I to po prvi puta javno! Govorio je i o novom ugovoru koji mu Dinamo nudi, o odšteti od 40 milijuna eura koja se spominjala i za koju misli da je previsoka, ali na pitanje je li zaista u ovom prijelaznom roku želio otići iz Dinama kao iz topa je rekao:

'Nema se tu što skrivati. Želio sam otići iz Dinama jer sam htio stati na stepenicu više, otići u neki jači klub, iz liga Petice. Smatrao sam da je ovo ljeto bilo najbolji trenutak za moj odlazak. Ali tu nisam mislio samo ne sebe već i na Dinamo. Bio sam prvak Europe s mladom reprezentacijom Španjolske, bio sam najbolji igrač finala, iza sebe sam ostavio odličnu sezonu, koja je kulminirala ulaskom u Ligu prvaka, a prošle smo sezone igrali osminu finala Europske lige', dodao je između ostalog Olmo koji se trenutačno nalazi na pripremama s mladom španjolskom reprezentacijom.

Oni koji bolje poznaju Olma potvrdili su nam kako dosad nikada nije javno govorio da zaista želi otići iz Dinama, a ova izjava zapravo otkriva kako je ipak malo razočaran što ga klub nije prodao.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

  • +19
Nogomet; Rosenborg - NK Dinamo; 27.8.2019.; play-off Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Od prije je poznato kako bi upravo Olmo mogao ostvariti rekordni klupski transfer jer spominjao se iznos od čak 40 milijuna eura, ali ipak će još neko vrijeme na vrhu ostati Marko Pjaca koji je 2017. iz Dinama prešao u Juventus za odštetu od 23 milijuna eura

Najveći transferi Dinama u povijesti

  • Marko Pjaca 2016./'17. iz Dinama u Juventus (23 mil. €)
  • Luka Modrić 2008./'09. iz Dinama u Tottenham (21 mil. €)
  • Eduardo da Silva 2007./'08. iz Dinama u Arsenal (13,5 mil. €)
  • Filip Benković 2018./'19. iz Dinama u Leicester (13 mil. €)
  • Marko Rog 2017./'18. iz Dinama u Napoli (13 mil. €)
  • Vedran Ćorluka 2007./'08. iz Dinama u Manchester City (13 mil. €)