RAT RIJEČIMA

Danci poručili Hrvatima: Prestanite s jadikovkama

25.01.2014 u 13:54

Bionic
Reading

Danski mediji oštro su se obrušili na hrvatskog izbornika, ali i igrače, nakon kritika na račun sudaca. Posebno je bio oštar danski BT koji poručuje – Hrvati, prestanite s jadikovkama u vezi sudaca

Hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža na konferenciji za novinare oštro se obrušio na suce, ali i danske organizatore tvrdeći da su suci navlačili na stranu domaćina te da je Hrvatska 'u Danskoj živjela poput životinja'. Skoro svi danski mediji su prenijeli izjavu Slavka Goluže, a mahom se većina čudi takvom stavu hrvatskog reprezentativca pa tako Ekstra-Bladet tvrdi kako 'Hrvati plaču na Facebooku zbog sudaca', da bi najdalje otišao BT koji poručuje – Hrvati prestanite s jadikovanjem vezanim uz suce.

Danski rukometaši redom tvrde da im suci ništa nisu pomogli.

'Ne mislim da su suci imali utjecaja na igru. Obje momčadi su igrale dobro, a vjerujem da su Hrvati nezadovoljni što nisu pobijedili', kazao je Anders Eggert. Riječi Slavka Goluže komentirao je i Mads Christiansen.

'Ma nema govora o sucima. Njihove odluke imale su iste posljedice i za nas i njih.'


Bo Spellerbeg je ipak bio malo iskreniji.

'Možda su suci malo vukli na našu stranu, no tako je bilo i kad smo igrali protiv Hrvatske kod njih doma, pa su tada suci navlačili za njih', kazao je Spelerberg.

Danski izbornik Ulrik Wilbek imao je svoje mišljenje o utakmici.

'Bila je to prava triler utakmica. Hrvati su igrali jako dobro, no ipak smo mi bili bolji.'