BORBA DIVOVA

Danas u Riju: Evo s kime Hrgović boksa za finale

19.08.2016 u 13:47

Bionic
Reading

Novi olimpijski dan donosi novu olimpijsku medalju za Hrvatsku, a o Filipu Hrgoviću i njegovom protivniku iz Francuske ovisi koje će ona boje biti

Tijekom petka na olimpijska borilišta izlazi samo jedan hrvatski sportaš. U ring će od 20 sati Filip Hrgović, kojega u polufinalnoj borbi kategorije preko 91 kilograma čeka Francuz Tony Yoka.

O Filipu znate puno, a pred njim je dvoboj s dva mjeseca starijim vršnjakom koji je samo centimetar (197) niži od našeg 'bombardera' iz Dubrave. Iza Yoke je već danas impresivna boksačka biografija, u kojoj se izdvaja naslov svjetskog prvaka u Dohi prošle godine.


Obojica su do sada u Riju boksala s naglaskom na držanje distance i korištenje svojih dugih ruku, no sada će trener Pjetraj 'pustiti s lanca' Filipa u slobodnu borbu koja najviše odgovara njegovom stilu i mentalitetu. Bit će to, prilično je izvjesno, boksačka poslastica s ogromnim ulogom. Pobjednik će se u nedjelju boriti za olimpijsko zlato protiv boljega iz drugog polufinala Joyce (VB) - Dičko (KAZ).

Yoka je snažan i brz, ali niti snažniji niti brži od Hrgovića