Ne spava mirno

Dan nakon kiksa u Cardiffu izbornik Dalić priznao koji je zapravo najveći hendikep naše reprezentacije i što ga muči

15.10.2019 u 12:01

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon povratka iz Walesa, gdje su Luka Modrić i društvo odigrali skromnih 1:1, otvoreno je razgovarao o situaciji u kojoj se našla momčad jer plasman na Euro 2020. još nije osiguran

U razgovoru za Sportske novosti hrvatski izbornik Zlatko Dalić rekao je nekoliko zanimljivih stvari mjesec dana uoči odlučujuće utakmice protiv Slovačke koja se 16. studenoga igra u Zagrebu (promjena domaćinstva umjesto Rijeke). Nakon utakmice je Dalić naglasio kako je nezadovoljan igrom i rezultatom, a da ostavlja dojam neraspoloženog čovjeka vidjelo se u druženju s novinarima u Cardiffu.

'Nisam neraspoložen, nego mi je žao i teško mi je zato što nismo završili posao. Sad se moramo još mjesec dana mučiti i imati laganu nervozu. Eto, to me muči. Imali smo dvije meč-lopte, Azerbajdžan i Wales, i nismo ih iskoristili. Zbog toga nisam zadovoljan i nisam sretan. Međutim, nema mjesta nekom velikom nezadovoljstvu, jer prvi smo na tablici kolo prije kraja i treba nam samo taj jedan bod na našem terenu da ostanemo na čelu. U dobitnoj smo poziciji. Druga je stvar što imam snažan dojam da smo mogli i morali prije sve riješiti i to me grize', rekao je Dalić dan nakon remija protiv Walesa u Cardiffu.

  • +45
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, 7. kolo, Wales - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

No, otkrio je Dalić i što je zapravo najveći hendikep ove reprezentacije, barem kada su u pitanju, posljednje utakmice, a to je pozicija desnog beka na kojoj je na Svjetskom prvenstvu briljirao Šime Vrsaljko.

>>> [ANKETA] Odlučujuća utakmica za Euro postala noćna mora za izbornika Dalića; razlog je neočekivana suspenzija dva važna igrača

'Nama je to sigurno hendikep, nemamo rješenje koje može nadomjestiti Vrsaljka na toj poziciji. Tin Jedvaj nije po vokaciji desni bek, on je stoper, ali u ovoj situaciji, od svih igrača koje imam, on najbolje pokriva to mjesto', kazao je Dalić.

No, nije izdržao i opet se vratio na tu odlučujuću utakmicu protiv Slovačke. Malo je reći kako će uoči te utakmici biti opća mobilizacija jer ipak će sastav Hrvatske biti poprilično izmijenjen, pogotovo obrana jer zbog žutih kartona neće moći igrati stoperi Vida i Lovren.

'Slovačka je svakako opasna. Čak postoji opcija da budemo unutra, među prva dva, i ako izgubimo u tom susretu, ali krivo mi je što smo odgodili plasman. Nismo se trebali dovesti u ovu situaciju i to je ono što me peče. Ne sumnjam da ćemo doma pokazati svoju kvalitetu i pobijediti, tako da tu nema straha. Samo ostaje mala, lagana nervoza zbog toga. Bit ćemo bez dva stopera, a oni nemaju što izgubiti.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.