ŽELJAN IZAZOVA

Damir Mulaomerović novi je izbornik reprezentacije Kosova; evo koji Hrvat ih je odbio

14.08.2018 u 09:08

Bionic
Reading

Bivši hrvatski košarkaši reprezentativac Damir Mulaomerović, koji je nakon odlaska s klupe Cibone bio cijelu sezonu bez posla, novi je izbornik reprezentacije Kosova.

Kako piše specijalizirani košarkaši portal basketball.hr 44-godišnji Damir Mulaomerović u ponedjeljak navečer dogovorio je sve s čelnicima Košarkaškog saveza Kosova.

Navodno su čelnici Košarkaškog saveza Kosova taj posao prvo ponudili bivšem kapetanu Cibone Veljku Mršiću koji je nakon razlaza s Cedevitom i kratke epizode u španjolskom Bilabau trenutačno slobodan, ali nisu se uspjeli dogovoriti.

Nakon što ih je Mršić odbio okrenuli su se nešto mlađem Mulaomeroviću.

Mulaomerović, koji već ima iskustvo kao izbornik Bosne i Hercegovine, potpisao je jednogodišnji ugovor s tamošnjim Savezom. Rođeni Tuzlak koji je kao igrač započeo u Slobodi, a potom briljirao u dresu Cibone i Zagreba prvi ispit sa Kosovom imat će u rujnu kada Kosovari igraju predkvalifikacije za Eurobasket protiv Rumunjske i Makedonije.

'Sigurno je kako me ne čeka lak posao u predkvalifikacijama gdje igramo protiv dvije vrlo dobre momčadi. Pokušat ću svojom energijom i znanjem u kratko vrijeme upoznati sve igrače. Neke poznajem od ranije, a neke ću upoznati tijekom 14 dana priprema za prvi prozor predkvalifikacija. Mogu obećati kako ćemo se što bolje spremiti za te utakmice', kazao je za tportal Mulaomerović koji na otoku Hvaru broiji zadnje dana godišnjeg odmora.

  • +17
KK Cibona - KK Cedevita, završnica doigravanja, 4. utakmica Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX