Kadrovska križaljka

Damir Krznar krenuo s čišćenjem svlačionice; Dinamo se rješava trojice igrača među kojima je i skupo pojačanje sa zimskog roka

30.05.2021 u 20:16

Bionic
Reading

Damir Krznar počeo je čistiti svlačionicu Dinama uoči iduće sezone

Dinamo se priprema za novu sezonu u kojoj će pokušati obraniti naslov prvaka i Kup, te ući u Ligu prvaka. Uoči novih izazova Modri će doživjeti neke promjene u kadru. Dok skauti traže pojačanja za Dinamo, Damir Krznar krenuo je čistiti svlačionicu.

Prvi na listi za otpis našli su se Izet Hajrović i Marin Leovac, ali oni nisu jedini koji će napustiti maksimirski klub, pišu Sportske novosti. Leovac i Hajrović neće s Modrima ni na pripreme, a uskoro će im biti i raskinuti ugovori pa će kao slobodni igrači moći potražiti novu sredinu. Obojici bi im raskid ugovora bio najbolji potez jer u klubu s njima više ne računaju pa će, ako ostanu na Maksimiru, vrijeme provoditi na tribini umjesto na terenu.

Hajrović i Leovac već su neko vrijeme na marginama, ali ono što iznenađuje je odluka Krznara da otpiše Marijana Čabraju koji je u klub stigao u veljači ove godine i to za dva milijuna eura zajedno sa Darijom Špikićem u paketu iz Gorice u kojem je ipak veći dio cijene činio upravo Čabraja.

Istina je da 24-godišnji lijevi bek nije previše pokazao u dresu Dinama, ali nije imao ni previše prilika, a uz to je došao u ekipu koja je već posložena i to bez priprema i vremena da se prilagodi. Da stvar bude gora za njega, prvotni plan je bio da u Dinamo stigne tek ovog ljeta, ali Modrima je hitno trebao lijevi bek i došao je omdah, a to bi ga sada moglo koštati.

Naravno, Dinamo s njim neće raskidati ugovor jer bi to bilo preskupo i nelogično, ali Čabraja je stavljen na transfer listu i klub mu traži novu sredinu. Tako će Dinamo u jednom prijelaznom roku ostati bez tri igrača koja igraju na lijevom beku. Gvardiol je otišao u RB Leipzig, a sada će se Modri riješiti i Leovca i Čabraje pa ostaje pitanje tko će igrati na toj poziciji.

Francois Moubandje se vraća s posudbe iz Turske, a stiže i Rijekin Danijel Štefulj, dok nije isključeno ni da dođe neki novi bek. U svakom slučaju Hajrović, Leovac i Čabraja prvi napuštaju Maksimir, a izgleda da neće biti ni jedini. Kadrovska križaljka u Maksimiru se počela slagati, a uskoro ćemo saznati kako će Dinamo izgledati iduće sezone.