IDEJA U ZAČETKU

Dalmatinski projekt za novi kamp 'kockastih'

12.07.2012 u 13:34

Bionic
Reading

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader u suradnji s gradonačelnikom Makarske Markom Ožić-Bebekom i načelnikom Baške Vode Joškom Roščićem pokrenuo je inicijativu za gradnju novog HNS-ovog kampa na Makarskoj rivijeri

Iako se u kuloarima kao lokacija na kojoj će se izgraditi novi kamp naše nogometne reprezentacije spominje zagrebačka Kajzerica, Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader s gradonačelnikom Makarske Markom Ožić-Bebekom i načelnikom Baške Vode Joškom Roščićem nudi neoborive argumente kojima ovaj dugo očekivani projekt za gradnju kampa želi dovesti na Makarsku rivijeru.

'Čestitam novoizabranom vodstvu HNS-a na odluci da se reprezentacija više ne priprema u Sloveniji i nudimo im izgradnju kampa na Makarskoj rivijeri. Imamo konkretne planove i 70.000 metara kvadratnih zemljišta u stopostotnom vlasništvu. Kamp bi dijelom bio u Baškom Polju, na lokaciji 'Dječje selo', a dijelom u Makarskoj. Ono što je najvažnije, nudimo sve uvjete da se s gradnjom može započeti već u listopadu', kazao je Sanader.

'Pored ostaloga, Hrvatskom nogometnom savezu, nudimo i oslobađanje od komunalnih doprinosa, jer je razvijanje sportskog turizma cilj našega područja' nadovezao se Roščić, koji je još 1999. pregovarao s Vlatkom Markovićem i Zorislavom Srebrićem o revitalizaciji nekadašnjih sportskih sadržaja na lokaciji Dječje selo u Baškom Polju. 'Nadam kako će novo vodstvo HNS-a imati više razumijevanja od prethodnoga, jer ne mora baš sve biti u Zagrebu. Zar je Zagreb najnerazvijeniji da se u njega mora dodatno ulagati.'

'Objekte bi osim hrvatskih reprezentacija po potrebi koristili i klubovi za pripreme. Kako domaći, tako i inozemni, jer je teško očekivati da kamp bude profitabilan. Želimo na Makarsku rivijeru privući najbolje svjetske nogometne reprezentacije i klubove, jer smo poznati po tome da kod nas 250 do 300 dana sja sunce. S tim se Zagreb i okolica sigurno ne mogu mjeriti', zaključio je Ožić-Bebek.