NBA DOIGRAVANJE

Dallas izbacio Spurse već u prvom krugu

29.04.2009 u 09:30

Bionic
Reading

Momčad Dallas Mavericksa priredila je prvo veliko iznenađenje u NBA sezoni izbacivši iz doigravanja San Antonio Spurse. Portland TrailBlazersi pobjedom u svojoj dvorani nad Houstonom ostali su u igri za prolazak u drugi krug doigravanja, dok je Boston na jedvite jade pobijedio Chicago u produžetku. Orlando je lako pobijedio Philadelphiju

Šesta momčad Zapada Dallas na krilima izvrsnog Dirka Nowitzka (31 koš) pobijedila je u San Antoniju domaće Spurse 106:93 i tako ih izbacila iz doigravanja. Nijemac u redovima Dallasa odigrao je fantastičnu utakmicu u kojoj je imao šut čak 11-17, a vrlo dobru pomoć imao je u Jasonu Terryju koji je ubacio 19 koševa te Joshu Howardu koji je dodao 17. Kod San Antonija jedine dvije svijetle točke bili su Duncan sa 30 koševa te Parker sa 26 koševa.

'Ovo nije naš kraj. Još mi možemo svašta napraviti', kazao je nakon utakmice Jason Terry.

San Antonio je tako prvi put nakon 2000. godine eliminiran iz prvog kruga doigravanja, no njihov trener priznao je da je u ovom trenutku to realnost Spursa.

'U ovom trenutku Dallas je bolja momčad od nas. Mi smo pokušavali i pokušavali, ali svaki put kad smo se rezultatski približili, oni su zaredali s koševima', kazao je trener San Antonija Gregg Popovich.

Portland je pobijedio u svojoj dvorani Houston 88:77 te je nakon pet odigranih utakmica vodstvo Rocketsa smanjeno na 3:2. Utakmica se prelomila u posljednjoj četvrtini kad su TrailBlazersi napravili seriju od 15:0 i tako slomili otpor gostiju. Brandon Roy i LaMarcus Aldridge sa 25 koševa bili su najefikasniji kod Portlanda, dok je Luis Scola vodio Rocketse sa 21 košem. Vrlo dobar je bio i Yao Ming sa 15 koševa i 12 skokova.

Aktualni prvaci Boston tek nakon produžetka uspjeli su pobijediti Chicago Bullse 106:104 i povesti u seriji 3:2. Celticsi su do pobjede došli košem Paula Piercea tri sekunde prije kraja, a upravo je i njegovim košem deset sekundi prije kraja regularnog dijela Boston osigurao produžetak nakon kojeg je i slavio. Pierce je postigao 26 koševa, a njemu uz bok odlični su bili i Rajon Rondo sa 28 koševa i 11 asistencija, dok je Kendrick Perkins odlično zamijenio ozlijeđenog Garnetta ubacivši 16 koševa uz 19 skokova. U redovima Chicaga vrlo dobar je bio Ben Gordon sa 26 koševa.

Orlando je lako pobijedio Philadelphiju 91:78 i tako poveo u seriji doigravanja 3:2. Dwight Howard sa 24 koša i isto toliko skokova bio nerješiva enigma za Sixerse. Osim njega, izvrstan je bio i Rashard Lewisa sa 24 poena. Andre Iguaodala predvodio je Philadelphiju sa 26 koševa.