GOLIJADA U MAKSIMIRU

Dalić se srami, a Jurčić prezadovoljan

31.08.2009 u 09:28

Bionic
Reading

Nakon pobjede Dinama nad Slavenom Belupom 6:0, različitih raspoloženja su pred novinare izašli strateg 'modrih' Krunoslav Jurčić i trener 'farmaceuta' Zlatko Dalić

Nikada u povijesti HNL-a Slaven Belupo nije tako stradao u Maksimiru kao ove sezone. U koprivničkoj momčadi ništa nije štimalo.

'Čestitam Dinamu na velikoj pobjedi. Nakon ovog rezultata od 6:0 mogu samo reći da je moja ekipa napravila mnogo grešaka, a to se vidjelo već od 4. minute. Puno je neodgovornosti bilo u mojoj ekipi i na kraju ovaj rezultat. To je blamaža i neodgovornost. Ovoj ekipi treba puno rada. Pred kraj utakmice bilo je samo bitno spasiti što se spasiti da, ali u svakom slučaju ponovit ću da nas čeka velik i težak rad', rekao je Dalić koji još uvijek čeka svoju prvu trenersku pobjedu protiv Dinama.

S druge strane, Krunoslav Jurčić je bio prezadovoljan demonstracijom moći njegovih izabranika nakon dvije utakmice u nizu gdje je hrvatski prvak ostao bez pobjede (Zadar, Hearts).

'Jako sam zadovoljan nakon silnih turbulencija ovih dana. U potpunosti smo uspjeli. I za mene je neuobičajen ovaj rezultat Slavena', rekao je Jurčić koji se osvrnuo na velike oscilacije Dinama od utakmice od utakmice.

'To je stvar sazrijevanja igrača i pripreme za utakmicu, to je centralni dio nogometa. Ono što je bitan segment nogometa je moć izdržavanja pritiska, a to je segment na kojem moramo još raditi. To se popravlja radom, pričom i odigravanjem teških utakmica. Vani su igrači odmah pod takvim pritiskom, pa njima ništa ne znači igraju li pred 15.000 Škota ili praznim Maksimirom. Moramo raditi na tome da nam pritisak ne predstavlja poteškoće', smatra Dinamov trener.
Osvrnuo se i na debi Leandra Cufrea te na dobar nastup Ilije Sivonjića:

'S Cufreom smo dobili veliku sigurnost i iskustvo, a već u prvom nastupu je odigrao jako mirno. Bitno nam je da što brže ovlada nogometnim terminima jer mislim da je on čovjek koji može voditi dio naše ekipe. Što se tiče Sivonjića, s njime dobivamo širinu, na tome moramo raditi jer nas čeka vrlo naporna jesen.'