NAJAVA LATVIJE

Zlatko Dalić: To što mi radimo nije normalno! Pun sam motiva...

07.09.2023 u 17:33

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija nastavlja s kvalifikacijama za Euro 2024. Vatreni u petak na Rujevici igraju protiv Latvije (20:45) dok u ponedjeljak gostuju kod Armenije.

Utakmica u Rijeci započinje u 20:45 sati, a stadion je odavno rasprodan.

Hrvatska je u 1.kolu odigrala neriješeno s Walesom na Poljudu (1-1) te pobijedila Tursku na gostovanju (2-0).

Evo promišljanja izbornika Zlatka Dalića s današnje konferencije za medije održane u Rijeci.

O početnih 11 za susret protiv Latvije:

Imamo respekt prema svima i takva je stvar i s Latvijom. To sam rekao i igračima i stožeru i krenut ćemo s najjačim mogućim sastavom. Želimo igrati s 15 igrača, rasporediti snagu i nećemo mijenjati ništa. Krećemo s najjačim što imamo, ali nemojte me dovoditi u situaciju da mijenjam svoj stil i najavljujem sastav. Idemo s punom snagom. Nama što prije treba 15 do 16 bodova za plasman na Euro.

O mogućem postizanju rekorda po broju pobjeda u ulozi izbornika:

Niti to bilježim, a ni ne razmišljam o tome, već samo o plasmanu na Euro. Taj podatak nisam znao, bit će lijepo ako to napravimo.

O mladom sucu koji ima svega 35 godina:

Nisam znao tko sudi. Ako su ga poslali vjerujem mu i imam respekt prema njemu. Nije me briga tko sudi, vjerujem u nas, u našu kvalitetu.

O nominacijama Hrvata za Zlatnu loptu i Zlatnu rukavicu (Modrić, Gvardiol, Livaković):

Sada se vidi da sam bio u pravu kad sam kritizirao i kada nisam želio glasati na izboru FIFA-e jer nije bilo naših igrača. Da sam šutio, vjerojatno ne bi ni sad nitko bio nominiran. Hvala Fifii na nominacijama, nekada ih kritiziram, a sada ću ih pohvaliti.

Sugerira li Dalić igračima promjene sredine?

U tome ne sudjelujem niti sam u tijeku. Nikad nisam rekao da nešto moraju. Kada im kažem da trebaju promijeniti sredinu, onda to i mislim. Borna Sosa je napravio fantastičnu stvar odlaskom u Ajax. To mu je novi izazov i to je ono na što sam ja mislio kad bih im govorio da promijene klub. Što se ovog prijelaznog roka tiče mišljenja sam da su svi napravili odličan posao.

O vrhunskim rezultatima male Hrvatske:

To je strast, emocija s kojom igramo za reprezentaciju i teško je objasniti. U pitanju je kvaliteta koju imamo u našim igračima. Svi oni su počeli u hrvatskoj ligi pa se dokazali u najvećim klubovima. Nama je talent bogom dan i naši igrači se uvijek dokazuju jedni drugima. Da bismo to sve objasnili i da bi svijet to shvatio treba puno analiza i okruglih stolova i opet nitko to ne bi znao objasniti. Mi ni sami nismo svjesni što smo napravili, možda ćemo biti svjesni kasnije, a možda nikad. Tri medalje u pet godina, pa to graniči s čudom, a postalo kao normalno. A nije normalno.

O ponudama klubova:

Želja mhi je biti hrvatski izbornik dok imam tu emociju u sebi. Bile su neke ponude, lijepo je i biti trener u klubu, ali ja sam malo ispao iz tog ritma. U reprezentaciji sam u komfornoj zoni i morao bih izaći iz nje da bi nešto mijenjao, ali ja sam pun motiva i želim s Hrvatskom još nešto napraviti.

O Latviji:

Latvija igra dugim loptama na visokog napadača koji onda prosljeđuje lopte dalje.Imaju dobre prekide, puno visokih igrača i tu su opasni. Na to smo bili fokusirani. Sigurno će biti 4-5-1 formacija, deset će ih biti iza lopte biti. Moramo biti strpljivi i pametni. Bitna pobjeda pa makar i 1:0 u zadnjoj minuti. Molim i publiku da nas shvati, a ovo o taktici nemojte prevoditi na engleski.

Standings provided by Sofascore