NBA liga

Dali su sedam igrača, 661.000 dolara, izbor na draftu..., sve samo da ga dovedu

29.06.2017 u 11:13

Bionic
Reading

Jedan od najboljih razigravača u NBA ligi, Chris Paul karijeru će nastaviti u momčadi Houston Rocketsa u koje je stigao iz LA Clippersa u kojima je proveo posljednjih šest sezona. U zamjenu za Paula Clippersi su od Rocketsa dobili čak sedam igrača, izbor prve runde na 'draftu' 2018. i novac...

Dobar posao u Los Angelesu, reći će neki... Chris Paul (32) je prije šest godina stigao u Clipperse iz tadašnjih New Orleans Hornetsa, ali nije ispunio očekivanja jer niti jednom nije uspio odvesti momčad dalje od drugog kruga doigravanja. Sada će Paul u Houstonu s Jamesom Hardenom tvoriti fenomenalan branički par s kojim bi se Rocketsi mogli upustiti u borbu za osvajanje naslova prvaka.

'Svaki dan u kojemu angažirate budućeg člana Kuće slavnih je dobar dan', kazao je generalni menadžer Rocketsa Daryl Morey i dodao:

'Ovo je natjecanje u naoružavanju u NBA-u. Ili imate oružje ili ste na marginama. Osjetili smo kako je Harden na svom vrhuncu, Paul je na svom vrhuncu i sada imamo legitimne izglede upustiti se u borbu za naslov.'

Tijekom 12 sezona provedenih u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu Paul je devet puta igrao na All-Star utakmici, četiri je puta izabran u najbolju petorku sezone, u četiri sezone bio je najbolji asistent, a u šest sezona najbolji kradljivac lopti u NBA. U 834 dosada odigrane utakmice prosječno je postizao 18.7 koševa, 9.9 asistencija, 4.4 skoka i 2.3 osvojene lopte.

U zamjenu za Paula Clippersi su dobili čak sedam igrača - Sama Dekkera, Patricka Beverleyja, Loua Williamsa, DeAndrea Ligginsa, Darruna Hilliarda, Montrezla Harrella i Kylea Wiltjera - te izbor u prvoj rundi drafta 2018. godine i 661.000 dolara.